PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=536312}

Dom snów

Dream House
2011
6,7 82 tys. ocen
6,7 10 1 82350
5,0 26 krytyków
Dom snów
powrót do forum filmu Dom snów

................................................................................ ...........................................
Prosze mi powiedziec, bo nie rozumiem jak to sie stalo ze Peter na poczatku filmu przyjezdza pociagiem do miasta i niespodziewanie, przypadkiem spotyka kobiete ktora sprzedala mu dom i ona mu proponuje podwozke do tego domu???????? Przecież ludzie jak znajdują się na dworcach kolejowych, to w jakims konkretnym celu. A wychodzi, ze ona sobie tam stala tak o i nie miala nic do roboty, na nikogo nie czekala i sobie podwiozła Petera na chate. To jest dla mnie niezrozumiale.

dlugi_dzony

tez wlasnie ten motyw jest dla mnie troche niezrozumialy... A moze on rzeczywiscie kupil ten dom po tych 5 latach..tyle, ze ponownie, pod innym nazwiskiem..tyle, ze jakby nie pamietal tych traumatycznych zdarzen zwiazanych z zabojstwem jego rodziny.. i po prostu zrobil to dla nich jakby nigdy nic..Nie wiem..ciezko to wytlumaczyc

ocenił(a) film na 8
dlugi_dzony

Mi się wydaje że tak naprawdę wychodził ze szpitala psychiatrycznego i ta kobieta po prostu miała go odwieść. A jego nowa osobowość wpasowała ją jakoś w swoją nową historię.

Mippi

Tak jest.

ocenił(a) film na 7
Mippi

Oczywiscie że masz racje. Logiczne jest to że na początku wychodzi ze szpitala a nie zwolnił się w pracy.