PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=827218}
8,2 374  oceny
8,2 10 1 374
Dominion
powrót do forum filmu Dominion

obejrzałem

ocenił(a) film na 2

po czym zjadłem sobie kotleta z kurczaka, rybki, skrzydełka z kurczaka i były pyszne :)
jednej rzeczy się dowiedziałem, że w Australii mają wielbłądy, a tak to ten film to takie no pieprzenie.
rodeo be
wyścigi psów be
cyrki be
zoo be
myszy be
zabijanie szkodników be
hodowla ryb be
to co według wegan ma człowiek robić ze zwierzętami zamknąć się w jaskinii i dać im zalu- pardon zezwierzęcić całą Ziemię i kajać się, za zjedzenie kiełbasy?
alternatyw żadnych tylko nie jedz mięsa i czuj smuteczek, bo w australii kopią zwierzęta w kojcach(dziwnym trafem chińczyki). Pieprzenie, że wszędzie to tak wygląda, gdyby wielkie hodowle drobiu były sprzątane raz na 2 miesiące jak to próbują sprzedać w filmie to wszyscy by tam pozdychali od smrodu i nie mówię o zwierzętach, a o pracownikach i o okolicznych mieszkańcach.
kolczykowanie i znakowanie be
ale czytają to ludzie wytatuowani i zakolczykowani.
po odjęciu ryb, które są durne jak cholera i w warunkach naturalnych jedyny jaki mają software to w kupie siła kupy nikt nie ruszy i odjęciu ww. rozrywkowych form użycia zwierząt, to zostają nam świnie, krowy, owce, kozy, kaczki, kury. CZYLI ZWIERZĘTA HODOWLANE. one od tego są żeby człowiek je przetwarzał, w naturze nie przeżyją, wypuśccie sobie kilka tysięcy kur to od razu wszelkie dzikie zwierzęta to zjedzą - lisy, psy, wilki, kojoty, itp.
są problemy jak te masowe mielienie męskich osobników ptactwa, ale jakie mają weganie rozwiązanie? hodować koguty przez 10 lat aż zdechną ze starości czy wypuszczać i niech dziki zwierz zje jeśli w ogóle przeżyją? można wskazywać na chciwość hodowców, no zgoda, zagrody mogłyby być szersze, warunki lepsze, itd. ale jeszcze nie widziałem, żeby jakikolwiek weganin prowadził dom starości dla niechcianych kogutów.
po drobiu zostają nam
świnki, owce, kozy, krowy.
o owcach w filmie było, że sobie ludzie wełnę golą i potem do następnego golenia owca ma spokój. bieganie na trawie, jedzenie w spokoju i brak drapieżników, normalnie bajlando, ale tego już nie pokazali.
kozy i krowy mniej więcej to samo mleko, mięso i inne przetwory.
ale to już nawet mleka ci nie wolno, nie żeby ograniczyć, od razu weganizm i 0 alternatyw.
jeszcze jedzenie kiełbasy porównywane do nazizmu, noooo koledzy, a to przypadkiem hitler nie był weganinem? heh
jeszcze sprawdziłem wyświetlenia to łącznie ich strona + youtube to chyba było 6-8mln wyświetleń przez 6 lat.
na cały świat.
przez 6 lat
z czego nawet gdyby większość oglądających została weganami TO JAK SAMI PODAJĄ, A WĄTPIE ŻEBY KTOŚ Z CHIN TO OGLĄDAŁ MAJĄ WSZELKIE REKORDY UBOJU I ZABIJAJĄ ROCZNIE MILIARDY ZWIERZĄT WIĘC NIE TO ŻE KASIA Z POLSKI CZY HELMUT Z NIEMIEC NIE ZJEDZĄ DZISIAJ KOTLETA NIE MA ZNACZENIA(bo ja zjem za nich, ale to swoją drogą xD)
twórcy filmu zamiast uderzać w wielkie koncerny, składać ustawy czy chociaż podać publicznie nazwy i adresy hodowli gdzie nagrano materiały wolą uderzać w ciebie widzu żebyś nie jadł mięsa.