Doszli razem

They Came Together
2014
5,3 1,6 tys. ocen
5,3 10 1 1592
5,4 7 krytyków
Doszli razem
powrót do forum filmu Doszli razem

to nowa wersja szantażu emocjonalnego: jeśli się nie śmiejesz z pastiszu komedii romantycznej, to
jesteś romantycznym idiotą. Miałem nadzieję się pośmiać, ale zwątpiłem.

ocenił(a) film na 7
andrzejesz

to nie tylko pastisz komedii romantycznej, myślę, że to jedynie podstawa dla scenariusza, najważniejsze jest dość specyficzne poczucie humoru w stylu Saturday Night Life, gdzie występuje większa część obsady. Gdybym nie oglądała SNL to prawdopodobnie nie śmiałabym się z tekstów w filmie.

ocenił(a) film na 8
kosela

Ja nie oglądam SNL a i tak mnie śmieszył film. Dawno się tak nie uśmiałam.

ocenił(a) film na 6
kosela

Parodia romcomów + SNL, a mimo to film pozostaje kompletnie nieznany. Nie umiem tego wytłumaczyć.

andrzejesz

absurdalna parodia , przypomniał mi sie movie43 obejrzałem ze względu na obsadę i się nie zawiodłem , niektóre sceny rozbawiły mnie do rozpuchu , luźna komedyjka , chciałbym żeby więcej ludzi podchodziło do życia jak tych dwoje.

ocenił(a) film na 8
andrzejesz

Dość szybko to przeszło ze zwykłej parodii w zwyczajne bycie meta z totalnie oderwanymi z kontekstu scenami(babcia).
Było Cabin in the Woods dla filmów o potworach, a teraz jest to dla nowojorskiego filmu romantycznego.

ocenił(a) film na 1
andrzejesz

Zarejestrowałem się na filmweb tylko po to żeby skomentować ten film. Napiszcie mi czy tylko ja uważam że jest to jeden z najgorszych filmów w historii kina. Jestem w trakcie oglądania i niedowierzam że można w dzisiejszych czasach wyprodukować coś podobnego. Od głównej aktorki lepiej zagrałaby moja babcia.

Nervosol

No cóż, do Ciebie nie trafił, zdarza się. Dla mnie naprawdę dobry. Dużo ironii, łącznie z grą aktorską.

Nervosol

Ale żeby dać 1? Zawsze to powtarzam, że ludzie, którzy oceniają ciągle tylko na 1 i na 10 nie powinni tutaj mieć możliwość głosowania, bo to celowe zaniżanie bądź zawyżanie ocen-zwłaszcza, że ktoś jest "niedzielnym kinomanem". To taki, który obejrzał garstkę filmów i uważa się za wielkiego kinomana. Jeśli jesteś takim typem człowieka, to lepiej skasuj swoje konto dla bezpieczeństwa poważnych kinomanów. Poważnie należy traktować tych, którzy obejrzeli co najmniej tysiąc filmów.