Jw. Był już pokazywany w telewizji, a tutaj napisane, że "film czeka na premierę". Ktoś to zmieni...
Polskie premiery dodaje redakcja. Pisałam do nich w tej sprawie, ale na razie odzewu brak. Może jak więcej osób napisze....
Dziwna sprawa ,że do tej pory nie zostało udostępnione ocenianie ..Poza tym nadal nikt nie zweryfikował informacji,które pozwoliłyby dodać informacje do opisu filmu.
Nie mówiąc już o tym ile w systemie mielił się plakat...chyba z 2 miesiące. A w oczekiwaniu jest opis i obsada.
A do kogo w ogóle piszecie, bo redakcja to jakiś większy kolektyw (chyba jeszcze gorszy od weryfikatorów)?
Nie wiem, na ogólny, ale co - jakiś mail?
Spojrzałam w link "redakcja" w stopce i po chwili przeglądania, co oni tam o sobie wypisują nie mogłam się zdecydować by wyróżnić kogokolwiek wysłaniem zapytania. Nikt mi tam nie wygląda kompetentnie, a najbardziej to już Pan od gier, który "nie ogląda polskich filmów".
Tak, mail. redakcja[at]filmweb
Strasznie sie nie mogą obrobić, na imdb profil filmu smiga
Ja w sumie z amerykańskiej prasówki dowiedziałam się o filmie. On tam chyba (w pewnych zwłaszcza kręgach, tj. filmowych, żydowskich) od jakiegoś czasu sobie hula z powodzeniem, co jest dość ciekawe zważywszy, że prezentuje pewien (znany i wcześniej) zarzut wobec świata zachodu.
Ale do czego? To jest dokument, więc jakiej nagrody by nie zdobył to szału nie będzie. Choć na pewno nikt nie może powiedzieć, że jest antypolski - nawet jak rodzinkę wypędzono ze stodółki, to zaraz to wytłumaczono tabliczkami, grożącymi miejscowej ludności śmiercią za jakąkolwiek pomoc Żydom. Poza tym po chwili pojawia się polskie wcielenie anioła.
Wiem, ale to jest kategoria nie budząca szczególnych emocji, a dokumentów o tej tematyce jest multum. Wydaje mi się, że dokumenty Oscarowe są mniej historyczne, a w zasadzie to są bardzo osadzone w bieżących sprawach i rzeczywistości, czego przykładem są te polskie nominowane tytuły zresztą.
Nie sądzę żeby była jakaś reguła. Np kilka lat temu wygrał w pełnym metrażu marsz pingwinów a w 2000 film Wśród obcych - mocno związany z tematyką Holokaustu. Zgodzę się, że filmów o tej tematyce jest mnóstwo, ale Anioł to zupełnie nowe spojrzenie.
Czy takie nowe? No nie wiem... Ja oglądając w ogóle o Oscarze nie myślałam, teraz też nie myślę.
A ocena jest już włączona, wystarczyło napisać nie na ogólny mail i szybciutko poszło. Dziękuję Redaktorze ;].