7,7 894  oceny
7,7 10 1 894
Dotknięcie anioła
powrót do forum filmu Dotknięcie anioła

Jw. Był już pokazywany w telewizji, a tutaj napisane, że "film czeka na premierę". Ktoś to zmieni...

ocenił(a) film na 10
dodsab

Polskie premiery dodaje redakcja. Pisałam do nich w tej sprawie, ale na razie odzewu brak. Może jak więcej osób napisze....

ocenił(a) film na 8
nikasek11

Dziwna sprawa ,że do tej pory nie zostało udostępnione ocenianie ..Poza tym nadal nikt nie zweryfikował informacji,które pozwoliłyby dodać informacje do opisu filmu.

ocenił(a) film na 10
Margot_13

Nie mówiąc już o tym ile w systemie mielił się plakat...chyba z 2 miesiące. A w oczekiwaniu jest opis i obsada.

nikasek11

Też pisałem i w DUPIE nas mają. GAMONIE z FILMWEBu

nikasek11

wolą sobie ikonki zmieniać niż zająć się ważniejszymi sprawami

ocenił(a) film na 8
bronkovic

Czyżby jakieś siły antysemickie zaczęły mieszać?

ocenił(a) film na 7
nikasek11

A do kogo w ogóle piszecie, bo redakcja to jakiś większy kolektyw (chyba jeszcze gorszy od weryfikatorów)?

ocenił(a) film na 10
creep_

Na ogólny, a do kogo powinniśmy?

ocenił(a) film na 7
nikasek11

Nie wiem, na ogólny, ale co - jakiś mail?

Spojrzałam w link "redakcja" w stopce i po chwili przeglądania, co oni tam o sobie wypisują nie mogłam się zdecydować by wyróżnić kogokolwiek wysłaniem zapytania. Nikt mi tam nie wygląda kompetentnie, a najbardziej to już Pan od gier, który "nie ogląda polskich filmów".

ocenił(a) film na 10
creep_

Tak, mail. redakcja[at]filmweb

Strasznie sie nie mogą obrobić, na imdb profil filmu smiga

ocenił(a) film na 7
nikasek11

Ja w sumie z amerykańskiej prasówki dowiedziałam się o filmie. On tam chyba (w pewnych zwłaszcza kręgach, tj. filmowych, żydowskich) od jakiegoś czasu sobie hula z powodzeniem, co jest dość ciekawe zważywszy, że prezentuje pewien (znany i wcześniej) zarzut wobec świata zachodu.

ocenił(a) film na 10
creep_

Ciekawe czy ma szansę na nominację w tym roku

ocenił(a) film na 7
nikasek11

Ale do czego? To jest dokument, więc jakiej nagrody by nie zdobył to szału nie będzie. Choć na pewno nikt nie może powiedzieć, że jest antypolski - nawet jak rodzinkę wypędzono ze stodółki, to zaraz to wytłumaczono tabliczkami, grożącymi miejscowej ludności śmiercią za jakąkolwiek pomoc Żydom. Poza tym po chwili pojawia się polskie wcielenie anioła.

ocenił(a) film na 10
creep_

O Oskarze myślałam. Ostatnio nominację zdobyły dwa polskie dokumenty.

ocenił(a) film na 7
nikasek11

Wiem, ale to jest kategoria nie budząca szczególnych emocji, a dokumentów o tej tematyce jest multum. Wydaje mi się, że dokumenty Oscarowe są mniej historyczne, a w zasadzie to są bardzo osadzone w bieżących sprawach i rzeczywistości, czego przykładem są te polskie nominowane tytuły zresztą.

ocenił(a) film na 10
creep_

Nie sądzę żeby była jakaś reguła. Np kilka lat temu wygrał w pełnym metrażu marsz pingwinów a w 2000 film Wśród obcych - mocno związany z tematyką Holokaustu. Zgodzę się, że filmów o tej tematyce jest mnóstwo, ale Anioł to zupełnie nowe spojrzenie.

ocenił(a) film na 7
nikasek11

Czy takie nowe? No nie wiem... Ja oglądając w ogóle o Oscarze nie myślałam, teraz też nie myślę.

A ocena jest już włączona, wystarczyło napisać nie na ogólny mail i szybciutko poszło. Dziękuję Redaktorze ;].

ocenił(a) film na 10
creep_

[like]! :-)

ocenił(a) film na 7
nikasek11

No 'niestety' (ekhm...), ale Jeszcze nie ma opcji lajkowania postów ;].