PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54969
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

Sequel

ocenił(a) film na 9

Jeszcze definitywnie nie zostało przekreślone powstanie sequela. Być może przeciwnikami Dredda w kolejnej części będą... bojownicy walczący o demokrację. http://www.fansshare.com/news/dredd-sequel-discussed-by-writer-alex-garland/#.UI xLiYbDWJU

ocenił(a) film na 10
DFence

Byłoby kapitanie, gdyby sequel jednak powstał. Trzeba twórców wspomóc i zakupic wersję na bluraya.

użytkownik usunięty
K_i_T_t_

Filmu nie widziałem ale z pewnością kupię Blu-Ray. Możesz krótko opisać swoje wrażenia z seansu ?

ocenił(a) film na 9

Nowy Dredd ma się do wersji z lat 90. jak Batmany Nolana do Batmanów Schumachera. Reżyser odrzucił groteskową otoczkę i postanowił nakręcić film na poważnie w realistycznej estetyce. Bardzo udany jest minimalizm zarówno w warstwie wizualnej jak i dialogach co udanie nawiązuje do najlepszych klasyków akcji lat 80 i 90. Byłem filmem zachwycony - bliski postawienia 10/10. - jest to jeden z najlepszych filmów akcji jakie kiedykolwiek widziałem. I Urban w roli Dredda jest niesamowicie przekonujący :)

DFence

Fajnie by było zobaczyć nie tylko w komiksie (JDMeg. #1.01-1.07 America) jak to Dredd totalitarny sędzia stawia but na demokrację i wolność bezlitośnie miażdżąc swoich przeciwników......... Law and Order.

użytkownik usunięty
kadim_filmweb

No to może by tak zrobić ściepę narodową i na początek pozwolić uzbierać trochę kasy wśród fanów? Taki Kickstarter.

ocenił(a) film na 9

Bardzo dobrze wyglądają wyniki zamówień DVD i blue-ray. Dredd wyprzedza wiele tegorocznych hitów. http://www.dvdempire.com/Exec/v4_preorderpage.asp?swit=01&site_id=69&site_media_ id=0

DFence

Rozwaliło mnie na drobne (11)Ted przed (12)Dreddem i (5)Nemo przed (6)Looperem prawie padłem.
Może się uda w pierwsze dwudziestce jest.

DFence

Ciekawe jak u nas wydadzą w 3D, bo na Blu Ray trzeba mieć taki doskonały film. :)

ocenił(a) film na 9
DFence

Dredd awansował już na 2. miejsce na liście najczęściej zamawianych filmów na DVD, które jeszcze nie miały swojej premiery. Można przyjąć, że DVD sprzedają się na poziomie Loopera i Taken 2 - czyli dobrze. Różnica polega na tym, że te dwa filmy uzyskały dobre wyniki w kinach a Dredd okazał się wielką finansową klapą (ok. 37 mln $ dochodu na całym świecie przy 50 $ budżecie - film czeka na premierę kinową jeszcze w Japonii). http://www.dvdempire.com/Exec/v4_preorderpage.asp?swit=01&site_id=69&site_media_ id=0

DFence

Planują trylogie. Po trylogii planują stworzyć serial. Nie wiem jak inni, ale ja jestem za :)

ocenił(a) film na 9
theonlykind

Niestety takie b y ł y plany.

DFence

Ogólnie to ten Dredd przypominał pilot dobrego serialu :)

ocenił(a) film na 9
DFence

Dredd króluje w sprzedaży DVD i Blue Ray w Wielkiej Brytanii i USA. Pytanie czy to wystarczy. Pete Travis wypowiedział się, że raczej nie będzie zainteresowany reżyserowaniem sequela, ale trzyma kciuki za powstanie takowego.

ocenił(a) film na 8
DFence

Oby starczyło, bo kompletnie zawalili sprawę z reklamą i w kinach film leżał. W sumie, to pewnie wszyscy pomyśleli to samo, co ja - kolejny tandetny, gówniany sequel, a okazało się, że to taki fajny film.

ocenił(a) film na 8
DFence

Dawać na jego przeciwnika Sędzię Śmierć :D