PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54837
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

Latanie w budynku i strzelanina,kapiąca krew,rozwalane ciała i właściwie żadnej fabuły.W "starym" Dredzie przynajmniej był humorek (muszelki w kibelku) i nawet Stallone mi nie przeszkadzał.Strata czasu.

ocenił(a) film na 9
Kalina102

"Muszelki" były w filmie Człowiek Demolka. Fajnie jest wiedzieć o czym się pisze:)

ocenił(a) film na 4
bryla84

Chyba masz rację,ale nie o to mi chodziło.Nowy Dredd najzwyczajnie w świecie mi się nie podobał,ale to tylko moje zdanie.Powielanie pomysłów zawsze grozi porównywaniem do pierwowzoru.Zdaję sobnie sprawę,że pewnie gracie w strzelanki na kompie i to właśnie jest dla Was film.

Kalina102

Avengers 3D oceniłaś na 7
No comment.

ocenił(a) film na 4
kadim_filmweb

Wiem,że film kat B,ale ja lubię bajki...wolę od strzelanek..hihihi

ocenił(a) film na 7
Kalina102

Yyy... Dziewczę pięknolice - miej litość i nie wypowiadaj się o ekranizacji komiksu z 1979...
Te strzelanki to wiesz... Pierwowzorem dla Dredda był Harry Callahan.

ocenił(a) film na 7
Kalina102

Nawet nie wypowiadaj się - widzimy twój wgląd na sprawę filmu.

To jest prawdziwy Dredd a nie laluś z żelem na włosach.

ocenił(a) film na 5
Kalina102

Mnie osobiście najbardziej zastanawiała scena gdy sędziowie ścigali Dredda. Otóż szanowny Dredd używał wszystkich funkcji swojej broni, od pojedynczych strzałów aż po różnego rodzaju wybuchowe mieszanki. Dlaczego zatem będąc w laboratorium, szanowni sędziowie nie użyli cholernej funkcji Hi-Ex chociażby, aby zakończyć sprawę, tylko męczyli się biedni z funkcją automatycznego strzelania ? Tak samo gdy Dredd został trafiony. Wystarczyło jedno głupie słowo "wait" żeby znowu było się z czego pośmiać. Po co dobijać głównego bohatera skoro można sobie z nim porozmawiać i poczekać aż zostanie się zabitym. Poza tym efekty.. film z 2012 roku a efekty na poziomie 2005, wyglądają strasznie sztucznie a rozlew krwi jest gotowym efektem z programu Action Essentials 2, który zresztą polecam ;)