PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54967
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd
Mothyff

Jest. I to jest wielkie 3D, najlepszy 3D w filmie fabularnym jakie widziałem, a widziałem sporo. :P

Szejku

pytam, bo jak dotąd co szedłem na 3d to było takie 3d że może ze 2-3 efekty 3d były i to wsyzsktko, takie napychanie kasy od naiwnych przedszkolaków:)

Mothyff

Kwestia gustu. Jak napisałem w mojej opinii parę postów niżej, narkotyczne wizje i akcje w zwolnionym tempie wygladają malowniczo ale pozostała(wieksza) część filmu może się spokojnie bez 3D obejść. Zwłaszcza że spora część scen dzieje się w większości w ciasnych, zaciemnionych pomieszczeniach.

użytkownik usunięty
Mothyff

Jak dla mnie 3D takie jak zwykle czyli poza kilkoma scenami mogłoby go równie dobrze nie być.

aha czyli płacisz za bilet prawie 2 x tyle, siedzisz w brudnych poplamionych okularkach jak debil i nic z tego nei masz., normalka.

Mothyff

Muszę się nie zgodzić. U mnie bilet z 3D kosztuje raptem 3 zł więcej, więc nie jest to połowa biletu kosztującego 25 zł. Poza tym, okulary były nowe - u mnie każdy dostawała nowe zapakowane - więc nie były brudne ani poplamione.

Co do samego filmu. Wszystko było by ok, gdyby film nie był od góry i od dołu ucięty. Były to paski, razem wzięte to 1/3 ekranu.

Angelo

no tak , tylko że w większości obecnych filmów 3d tego 3d jest tyle co kot napłakał, 2-3 ujęcia i to wszystko.. czyli... wyciąganie kasy.

ocenił(a) film na 9
Mothyff

Są 2 -3 ujęcia. mogło by 3d nie być moim zdaniem, ale grają to gdzieś bez 3d?

logan_slupsk

mam nadzieję, nieraz puszczają filmy te same do wyboru w 2d lub 3d.

ocenił(a) film na 9
Mothyff

Napewno nie w polsce, za granicą film nie ma 3D w nazwie. U nas jest wieź i nie stać rządu na zakup drugiej rolki filmu bez 3d.

barry4500

No wieź wieź u nas jest. Wszędzie jest 3D w nazwie i wszędzie grają 2 3D i 3D jest rewelacyjne, każdy kto się na 3D zna to mówi.

Szejku

no to skoro się tak znasz to może powiedz co to za 3d w obecnych filmach że może to 3d ze 2-3 razy przez cały film jest zauważalne,...

Mothyff

Czasem raz (Piła 3D). W Dredd jest inaczej. 3D jest widoczne praktycznie przez cały film i fajnie się to ogląda. Ogólnie 3D jest do dupy, ale w Dredd akurat wyszło fajnie i mi się podobało.