PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54967
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

komiksowa rozwalka w 3D ma ponad 7? no ciekawe...zobaczymy za 2 tygodnie jak więcej
ludzi zagłosuje

ocenił(a) film na 9
maciekozi

hmmmm... komiksowa rozwałka nie musi być zła... uzasadnij dlaczego nie chcesz dać wyżej siedem?

ocenił(a) film na 8
maciekozi

Oceniam w kategorii gatunku. Film jest znakomity jako czysto rozrywkowe kino akcji. Fabuła jest prosta, nie wydumana i nie pompatyczna, ot przedstawia de facto lokalny problem Megapolis. Nie ma dziur fabularnych, wszystko w sumie ma ręce i nogi. Zdjęcia i na wpółkomiksowa grafika - super. Muzyka również klimatyczna.

Elizeusz

hmm, w sumie zachęcające, może się skusze :)

maciekozi

Oglądałeś film?

maciekozi

Tu zaglosowalo 14.000 osob i ocena jak najbardziej uzasadniona - w swoim gatunku ( przede wszystkim idealna ekranizacja komiksu ) zasluzone 7-8/10.

http://www.imdb.com/title/tt1343727/

MarekAntonivsz

638 osób żyje w ruinach starego świata :V

kraboslav

Niestety.:P

maciekozi

ten film powinien mieć ocenę 1

ocenił(a) film na 10
szymonliwo

Film jest super. Do kina!!

pyrtles

Byłem w kinie na tym filmie. Film jest do dupy.

szymonliwo

Sam jesteś do dupy trollu.

Szejku

Przestań trollować, trollu trollowaty.

szymonliwo

Morda pajacu.

ocenił(a) film na 9
Szejku

szymonliwo liże lache.

maciekozi

Obejrzałbym, ale cos słabo z odnalezieniem na necie ale io tak dobry cyz nie, jest tylko jeden Dredd i jest nim one and only Stanek Stalowy :)

pomba

Jest tylko jeden Dredd i jest nim Karl Urban, a Sylwek nie dorasta mu do pięt.

ocenił(a) film na 9
Szejku

A ściągane filmy oglądają lamusy.

ocenił(a) film na 6
maciekozi

też się dziwie skad taka wysoka ocena.. ten film to tylko słaba imitacja pierwowzoru... osobiście jestem zaskoczony że wyciągnięto łapska po kase na tego Dredda ;/

cwib

Chyba nie myślisz jako pierwowzór o filmie ze Stallone?

ocenił(a) film na 9
cwib

Wybacz Ale film ze Stallonem (mimo mojego wielkego szacunku dla niego, jest kiepski, moim zdaniem na poziomie "Człowieka Demolki) za ten z Karlem Urbanem, jest blizszy pierwowzorowi, bardzie brutalny, morczny. Taki jaki powinien być Dredd

ocenił(a) film na 6
badkratos

No niestety zawsze tak będzie że ile jest osób tak każdy ma inne zdanie, oczywiście nie neguje nikogo wypowiedzi co więc bardzo dobrze ze każdy widzi Dredda w inny sposób. Mi osobiście nie podobała sie ta wersja z Urbanem, zwyczajnie nie miała tego czegoś, może to być spowodowane, że poniekąd wychowałem sie na tym film, oglądałem za młodego i tak mocno ukształtował mi sie Sylwek z rolą Dredda że nie widzę dla niego konkurencji... Ale to tylko moja subiektywna opinie i nie każdy może sie nią zgadzać :) Zresztą niemal identyczne "batalie" toczyły się swego czasy między zwolennikami Reeve'a a Routh'a w postaci człowieka ze stali :)

ocenił(a) film na 7
maciekozi

Dredd - miłe zaskoczenie. Myślałem, że będzie szmira a tu proszę. Klimat dobrze uchwycono. Czekam na wydanie blu-ray