PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208149
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Niestety, ten film pokazuje jak ma sie sprawa z policja, polityka i przekrojem spolecznym. Oczywiscie nie mowie, ze kazdy gliniarz to łapówkarz jednak takich nie brakuje. Sama mialam isc do policji ale po obejrzeniu tego filmu ciesze sie, ze jednak zrezygnowalam.
Zasanawiam sie, jak na ten film patrza gliniarze???

ocenił(a) film na 9
Maggie1980

Patrzą ze złością.... bo z tego co wiem od mundurowych 80% prawdy w tym filmie...

ocenił(a) film na 9
Maggie1980

Generalnie w drogówce najłatwiej jest "brać w łapę". Z tego co rozmawiałam z rodziną i znajomymi najgorsze bagno było w latach 90tych, teraz stopniowo jest coraz lepiej. Jednak prawdą jest, że policjanci są bardzo "za sobą", więc rączka rączkę myje, ale czy tak nie jest w większości organizacji?

Maggie1980

Jasne , film jest prawdziwy jak W-11 :) Oj spece od policji ale swoją drogą polecam. Fajnie się ogląda.

ocenił(a) film na 8
Maggie1980

w filmie wqrwiało cwaniactwo alfonsów,polityków i innych "grubych ryb", które wykonywały tel. i dokumenty były im zwracane. Tak jest więc my szarzy ludzie nie mamy co się z nimi równać. Film bardzo dobry, śmiało polecam.

ocenił(a) film na 9
Maggie1980

Dlaczego niestety? Bardzo dobrze że to pokazuje.
Paradoksalnie to nie policjanci są tu pokazana w złym świetle. Najbardziej się dostaje tym z góry.
A ja po obejrzeniu filmu tym bardziej bym chciał iść i spotkać takiego szmaciarza, którego chroni "immmmunitet".

Porter_5 dlaczego patrzą ze złością? Bo ktoś pokazał prawdę?
Bardzo wielu policjantów jest w moim otoczeniu i z kilkoma żartowałem na temat filmu. Nigdy od żadnego nie słyszałem żalu ani złości.
Policjanci się raczej cieszą że ktoś pokazał jak są traktowani przez takich szmaciarzów jak tutaj pan Musiał.

Ten film pokazuje policjantów jako zwykłych ludzi ze swoimi wszystkimi wadami i zaletami. Koniec końców jednak ludzi dążących do prawdy i zarazem stłamszonych przez przełożonych, którzy to są tłamszeni odgórnie.
Na dobrą sprawę nie ma tu nic jednoznacznie złego o szarych policjantach poza tym że się lubią ostro zabawić.