Historię którą opowiada nam Pan Smarzowski jest niezwykła,dynamiczna :) i przez co Bardzo ciekawa i jestem mu bardzo za ten film wdzięczny gdyż czekałem na dobry polski film w którym jest wartka akcja.Niektórzy czepiają sie że reżyser ostro przesadził że to
pokazuje jacy Polacy i w tym Drogówka są naprawdę lecz ten film jest tylko wizją reżysera , założeniem że tak może być w rzeczywistości.(W iluś % jest na pewno , tylko w ilu).Film super wyreżyserowany i bardzo dobrze zmontowany , nie przeszkadzały mi w
ogóle nagrania z komórek czy kamer przemysłowych a wręcz uważam to za dobry pomysł.I oczywiście gra aktorska na wyróżnienie zasługują Bartłomiej Topa czół sie chyba dobrze w tej roli i dobrze mu szło, Arkadiusz Jakubik świetnie obsadzony gdyż wydawało
by sie że do roli macho kompletnie sie nie nadaje a tu prosze rewelacyjna rola, na prawdę było dobry i Jacek Braciak jego postać i to w jaki sposób grał podobało mi sie najbardziej i tylko szkoda że nie było go więcej na ekranie.Jeśli potraficie docenić dobre kino to
nie żałujcie tych 20 zł.A i motyw z odgryzieniem fiuta the best.