Droga bez powrotu 4: Krwawe początki

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings
2011
4,7 19 tys. ocen
4,7 10 1 19138
3,2 5 krytyków
Droga bez powrotu 4: Krwawe początki
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 4: Krwawe początki

Jedyna tak naprawdę dobra część. Oglądałem wszystkie, a tylko ta miała jakikolwiek sens, efekty
też nie były jakoś bardzo złe. Jedyne do czego się przyczepiam to komiczne zakończenie, dzięki
któremu obudziłem całą rodzinę.
8/10

ocenił(a) film na 3
Viollipop

No na 8/10 nie zasługuję, ale na pewno lepsza od 2 i 3. Jednak pierwszej części nie przebiło, a nawet powiem, że sporo jej brakowało. Jak dla mnie 6/10. Dużo można się przyczepić do dialogów, czy gry aktorskiej, ale to i tak skok na przód (w porównianu do powszednich cześć).

ocenił(a) film na 6
theszymonfilipiak

Jedynka to klasyk, jej już nic nie przebije.

theszymonfilipiak

Dokładnie. Całkiem przyjemnie się oglądało, szpital psychiatryczny robił wrażenie, akcji sporo, efekty przyzwoite. Niestety płytkość bohaterów i tradycyjny brak logiki w pewnych sytuacjach nie pozwalają klasyfikować tego filmu jako "dobry". Ale "niezły" jak najbardziej. Wielbicielom tego typu slasherów można spokojnie polecić. W przeciwieństwie do pozostały części (z pominięciem "jedynki" oczywiście), które obejrzeć można tylko z braku laku. Szczególnie dziwi mnie całkiem wysoka ocena "dwójki", o której jak tylko myślę mam przed oczami komiczną postać żołnierzyka prowadzącego ten cały pseudoshow. Prędzej nazwałbym to parodią pierwszej części, a tymczasem sporo jest opinii, że to udany sequel. Kompletnie tego nie rozumiem.

ocenił(a) film na 6
Pewnie

To będzie mój pierwszy komentarz, więc przepraszam jak coś źle napiszę itd,
SPOILER.....
Czwartą część oglądałam jakieś 10 dni temu i szczerze doznałam szoku, bo na końcu byłam pewna, że będzie jak w 3 poprzednich częściach - przeżyją 2 osoby i oczywiście tak się zapowiadało, ale jak widać nie wszystko jest jak tego chcemy. Faktycznie doceniam jak coś jest nieprzewidywalne i pewna jestem, że nie tylko ja myślałam, że one przeżyją :P (<--- pocieszający fakt) Co do oceniania, bez kłócenia zgadzam się, że jedynka była najlepsza. Trójkę uważam za najgorszą, dwójka jak wspomniane parodia pierwszej ale i tak dostała 6/10 i 4 - gdyby nie ta cała krew i to szokujące zakończenia 7 ale jest 6,5/10 (<--- tak wiem nie ma takiej oceny) :)