PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97795}

Droga bez powrotu

Wrong Turn
2003
6,1 70 tys. ocen
6,1 10 1 70349
5,7 18 krytyków
Droga bez powrotu
powrót do forum filmu Droga bez powrotu

zly skret

użytkownik usunięty

film nosi tytul zly skret a nie zakret ani zadna droga bez powortu

ocenił(a) film na 9

Weź się nie udzielaj jak nie znasz się na rzeczy. Film nazywa się "Droga bez powrotu" a nie żaden Zły skręt! Ciekawe skąd wzięłaś ten bzdurny tytuł, pewnie z Internetu!

ocenił(a) film na 6
Cujo_2

a moze, w przeciwienstwie do Ciebie, zna jezyk angielski?

"droga bez powrotu" to taki sam polski, idiotyczny tytul jak "szklana pulapka" czy "wirujacy sex".

ocenił(a) film na 9
hipi

Angielski znam. Uważam jednak, że tytuł filmu lepiej brzmi "Droga bez powrotu" niż jakiś tam Zły skręt, Błędny zakręt albo jeszcze inaczej- przecież właśnie taki tytuł jest idiotyczny. Nie jest zasadą aby oryginalny tytuł filmu miał bezpośrednie tłumaczenie na język polski. To idiotyczne!!!
A propos - Twoim zdaniem "Brudny taniec" to byłby ciekawszy tytuł niż Wirujący seks?
Pozdrawiam.

Cujo_2

Zgadzam się z Czaarrną, że mogliby przetłumaczyć ten tytuł dosłownie, bo "Zły skręt" brzmi całkiem dobrze, a "Droga bez powrotu" nie jest do końca trafna, bo w końcu przecież stamtąd zwiali.......

Cujo - słowo "dirty" mozna przetłumaczyć także jako "nieprzyzwoity", a tytuł "wirujący seks" to moim zdaniem wypadek przy pracy:-/

Cujo_2

Nie jest zasadą, a powinno być. Wirujący seks to już żenada, a tytuł "Wrong turn" jako "Zły skręt" byłby lepszy od obecnego, bo jest to mylne w stosunku do treści filmu...

ocenił(a) film na 9
blacki

Okej okej.
Przyznaję wam rację!!!
Sharis to prawda przecież zwiali stamtąd więc jednak jest to droga z powrotem ;))
Trochę namieszałem - ale może słusznie?
Dzięki!
Pozdrawiam!

poza tym tytuł "droga bez powrotu" (o zgrozo..) niejako mówi widzowi że wszyscy zginą. a to jest niczym spojler..:/

a nie pomyslałas ze w jezyku angielskim niektore słowa maja podwójne a nawet potrójne znaczenie?

ocenił(a) film na 6

a ja jestem z tymi którym się tytuł nie podoba, jestem ciekawa kto odpowiada za polskie tytuły filmów, bo wiele tłumaczeń jest po prostu beznadziejnych!!!

Pppieram, tytuł brzmi "Zły Skręt". Wiem bo mam ten film na dvd, zakupilem go... Więc sądze że orginalne dvd ze sklepu, jest lepszym źródłem niż filmweb...

Pppieram, tytuł brzmi "Zły Skręt". Wiem bo mam ten film na dvd, zakupilem go... Więc sądze że orginalne dvd ze sklepu, jest bardziej wiarygodnym źródłem niż filmweb...

ocenił(a) film na 6
Covall

wale nie, ja go wypozyczyłam pod nazwą "Droga bez powrotu" (na oryginalnej kasecie rzecz jasna)

ocenił(a) film na 7
oliina

Po 16 latach znalazłem rozwiązanie!!! Zły skręt w drogę bez powrotu