PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426425}

Drogi Osamo

Incendiary
2008
6,4 4,5 tys. ocen
6,4 10 1 4548
6,0 2 krytyków
Drogi Osamo
powrót do forum filmu Drogi Osamo

O tym filmie można powiedzieć: dobry temat, dobrze zaplanowany, ale skopane wykonanie. Dlaczego skopane wykonanie, aktorka grająca główną rolę gra sztucznie, w moim doznaniu ona bardziej cierpi z powodu, że musi grać tą rolę niż, że się w nią zaangażowała. Po drugie scenariusz ma takie ubytki jak u średniowiecznego chłopa w zębach. Szkoda, że tak dobra inicjatywa została skopana. Na pochwałę dla ekipy zasługuje pomysł z balonami, na których były twarze ofiar.

ocenił(a) film na 6
pawlo18

5/10 Nie był nudny, ale dla mnie był irytujący.
rzeczywiście scenariusz skopany i to porządnie. Niedopracowania od małych szczegółów (jak to, że np Mcgregor wyczarował jej misia) do dużych (jak to, że mcgregor dowiedział się info o rodzinie zamachowca). Jak zobaczyłem odrodzenie syna głównej bohaterki bałem się, ze będzie taki happyend. Happyend był inny, lecz równie kiepski (no bo jaka to doświadczona żona nie dba o antykoncepcje). Po pierwszej połowie filmu dałbym mu 7,8/10 i napisałbym, że dobry film z kilkoma niedopracowaniami. Niestety druga połówka obniżyła znacznie poprzeczkę. Podobało mi się to, iż postacie w tym filmie było mocno 'scharakteryzowane'.

ocenił(a) film na 4
KonKreT_KozaQ

W ogóle film miałko poprowadzony mimo poważnego tematu. Ja wiem, że inni będą się zachwycam tym pięknym obrazem przepełnionym patosem, ale jak dla mnie, realizacyjnie się nie podobał. Popełniono absolutne minimum przy tym filmie.
4 / 10