film o pol-pedofilce po prostu , Basinger jest juz za stara na takie filmy
na obrone mozna tylko to powiedziec ze glowny bohater ten chlopaczek
wyglada na nastolatka gora 16 lat w rzeczywistosci aktor 20 letni
tak chyba było powiedziane ,że jest na którymś roku studiów...ale jakby pan domu dmuchał opiekunkę to pewnie w twoim mniemaniu wszystko było ok.Nazywanie Kim Basinger starym pudłem ,to wyraz złego wychowania...
nie rozumiem was. Pomijając fakt, że od szesnastego roku życia można się sexować z kim się chce, to generalnie, polecam przeczytać książkę.
To prawda, że chłopiec jest studentem (więc jest już dorosły), ale w USA sex z osobą poniżej 18-stego roku życia jest przestępstwem. A film, oczywście bardzo dobry.
Nie zgadzam się - Kim jest świetna, życzę wam wszystkim młode damy, żeby w tym wieku tak wyglądać.....
Film spokojny, niemalże jakby się płynęło po tym oceanie.., piękne plenery,
wątek jak wątek, miłość śmierć, dobrze się go ogląda w towarzystwie kobiet.
6/10
Raczej półgłówków, a nie kobiet. Wydaje Ci się, że jak w filmie poruszany jest wątek miłości oraz napisane jest, że to dramat USA 2004 to już zsikamy się w baty z radości? A co do powyższej dyskusji, owszem, w wielu filmach stare dziady romansują z młodymi panienkami, ale to nie czyni obrazu poruszającego odwrotny temat godnym uwagi. Nie brońcie, błagam, miernoty tylko z tego tytułu, że nie powiela seksistowskich stereotypów
odpowiadasz chamstwem. dziwne to.
może ty sikasz z radości, mnie to sie nie zdarza. pociesze cię, popuszczanie moczu można leczyć.
miernotą nie jest: pokazanie dość realnie małżeństwa rozpadającego się po śmierci synów. Pięknej kobiety, która słaba wewnętrznie nie radzi sobie z tym. Faceta - mężczyznę w sile wieku, pykającego na lewo i prawo z powodu dramatu rozwalonego życia. poczucie winy. Młodzieniec, który przyjeżdża - konflikt niemalże jak z "Noża w wodzie". inicjacja seksualna, co może się zdarzyć z przypadkową partnerką.
powtórzę założenie: dobrze sfilmowane plenery, ciekawe przedstawienie sylwetki pisarza.
jeszcze prowokujcie, to podwyższę swoją ocenę.
Witam. Oburza Was romans nastolatka z dojrzałą kobieta??? !!! Mnie zniesmaczyła scena kiedy dziecko-córka mówi do ojca: twój penis wygląda śmiesznie - bo on jest śmieszny- odpowiada ojciec i nago odnosi dziecko do łóżka. Brzydkie:-(
Nagość dla rozwoju dziecka nie jest niczym złym ani szkodliwym. To nam, doroslym tak się tylko wydaje. Co innego, kiedy małe dziecko widzi seks, szczególnie swoich rodziców. Do tego na pewno nie powinniśmy dopuszczać.
no własnie. to dodatkowo nasza polska świadomośc i wychowanie narzuca nam myslenie, że dziecko nie powinno widziec penisa rodzica.
Zaraz tam brzydkie, przynajmniej dziewczyna nie będzie za szybko próbowała sama się przekonać jak taki penis wygląda, ściągając majtki przy kolegach ze szkoły (na zasadzie "coś za coś", rzecz jasna) :)
Myślę, że ten film należy do kategorii słabizny, do której, jeśli kto chce, można dorobić ładną filozofię. Co do robienia siusiu; to taka "subtelna" metafora; jeśli moja odpowiedź wydaje Ci się chamska, to odwdzięczyłeś mi się błyskotliwą niezwykle ironią. Co do oceny, to możesz, jak dla mnie, wystawić co Ci się podoba; nie wiem, naprawdę czy kogokolwiek interesuje średnia ocen filmu.
Bardzo się starałem, ale za cholerę nie rozumiem twojego posta. Nie znam pojęcia pół-pedofilka, w filmie fajnie pokazane jest przejście młodego gościa od targania małpy, do życia seksualnego. Wielu typów pod kołderką, może tylko pomarzyć o czymś podobnym ;). "Stare pudło" przebija wiele 20latek, urodą, figurą i zmysłowością więc tego określenia też nie kapuję. Więc całego kontekstu twojej wypowiedzi nie potrafię sensownie zbudować :(. Wątek ten jest jednym z licznych, film do odebrania w wielu płaszczyznach, więc według mnie bardzo, sweetaśny :). ffix tej akcji nie odebrałem jako jakieś brzydkie:-( pedofilstwo ,więc znowu nie łapię :(, zaczyna denerwować mnie że taki niekumaty jestem;).
Pozdro
obrzydlistwem jest ten wymokowaty nastolatek miekim wackiem robiony, w skarpetach podciagnietych pod cycki z fryzura a'la rozjechany beatles i reka permanentnie gmerajaca w jajach...irytujaca postac przez ktora film jest rowniez gniotowaty