Duch epoki

Zeitgeist
2007
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 12372
Duch epoki
powrót do forum filmu Duch epoki

Tak.Ten film naprawde skłania do myślenia i szperania żeby potwierdzić lub zaprzeczyć niektórym jego tezom. Oto kilka rzeczy jakie udało mi się ustalić na podstawie źródeł internetowych.

CZESC 1 Odnośnie religii to Peter Joseph zbudował tę część filmu na pracach Jordana Maxwella , badacza różnych kultur i symboli. Maxwell twierdzi ,że jest pierwowzorem postaci Roberta Langdona. Proponuje zapoznać się z jego pracami.W internecie MAxwell ma też sporo przeciwników.

CZESC 2 proponuje zapoznać się z filmem "Loose Change" oraz "Terrorstorm", odpowie on na wiele pytań i rozwieje wiele wątpliwości co do niepradziwosci niektórych tez postawionych w "Zeitgeist". Ważna jest również książka " Alice in Wonderland and 911 disaster" . Co ciekawe autor ksiażki jak i autorzy "Loose change" wysuwają inne argumenty co do bezsensu oficjalnej historii 911 np to ,że terroryści nie mogli zdąrzyć na samolot itd, z resztą szef komisji 11 wrzesnia sam przyznał,że kłamał w raporcie i nawet napisał ksiązkę o tym (poszukajcie sami !!!) Aha no i Aaron Russo nieżyje (ten gość od Rockefellera)-co pewnie Was nie dziwi. Oczywiście Bill Cooper ,ktory przewidział 11 września został zastrzelony 2 miesiace później (sami poszukajcie!!)

CZESC 3 "Money as debt" filmik , ktory jaśnie i prosto opisuje czym są pieniądze, choć szczerze mówiąc znalazłem jedynie źródła potwierdzające spiskową teorie dziejów w ekonomii,ta czesc jest pełna niejasności dla mnie osobiście. Jeżeli chodzi o czip RFID , który już się powrzechnie stosuje (!) proponuje książkę "WwW CZy się przebudzimy?"

Życzę owocnych poszukiwań na drodze do prawdy !! :) A no i piszcie co tam jeszcze Wy ciekawego znaleźliście co by potwierdzało bądź obalało tezy zawarte w filmie