Jednak raczej nie można przejść spokojnie obok informacji zawartych w tym filmie. Tak naprawdę to im więcej człowiek wie tym mniej rozumie.
Film może i w niektórych miejscach jest naciągany ale czyż to co serwują nam codziennie media jest mniej naciągane? I tu jest problem...
Biedny niekoherentny Firever. Głupszy się robisz od oglądania TV. I nie, przeciętny kanał TV (wyłączając TVTrwam, TVP, czy FoxNews) nie jest tak prymitywną próbą manipulacji widzem.
Może i jestem trochę niekoherentny, ale po pierwsze raczej mało oglądam TV. Po drugie, to chyba tylko płatne programy z filmami najmniej manipulują... nie ma w nich reklam ani wiadomości. Reszta kanałów stoi na dość wysokim poziomie pod względem manipulacji. Po trzecie w końcu nie uważam tego filmu za dogmat, ale w każdym kłamstwie jest ziarno prawdy, a nie wydaje mi się, że w tym filmie dosłownie wszystko jest wyssane z palca.
Pozdrawiam póki jeszcze nie zgłupiałem do reszty. ;)
To, że nie wszystko jest zmyślone nie zrobi z tego dokumentu.
"W każdym kłamstwie jest ziarno prawdy". Wybacz, ale nie rozumiem.
No to szkoda, że przysłowia nie rozumiesz...
A co do filmu to jak go zwał tak go zwał... ja po prostu lubię wszelakie, szeroko pojęte, teorie spiskowe i tyle.
Gdzie takie przysłowie słyszałeś? Jeśli używasz jakiegoś cytatu, proszę wyjaśnij.
No nie załamuj mnie... ty na pewno wiesz gdzie słyszałeś każde przysłowie jakie znasz, ale ja nie mam takiej pamięci. A jak nie wierzysz to wpisz je sobie w google i zobacz, że się go używa... Najpierw zarzucasz mi koherentność a raczej jej brak, a wychodzi na to, że przyganiał kocioł garnkowi... ;)
Gdzie tu jest niekoherencja, w moich wypowiedziach? Jeśli nie pamiętasz co dane wyrażenie znaczy nie używaj go. Nie ma problemu.
czyli otwarcie przyznajesz, ze wierzysz w kazda informacje z podawana w mediach. TE nfilm jest wlasnie o tobie, twojej glupocie i bezmyslnosci...a przede wszytkim o twoim wygodnictwie. Niestety, ale 90% spoleczenstwa jest bezmyslna wiec na nic przekonywanie. Sam temat religi jest dosc idiotyczny i zmyslony. Ale kolejne dwa tematy sa jak najbardziej prawdopodobne. New World Order...slyszales?
Skoro 90% społeczeństwa jest bezmyślna to się wypisz. Idź do lasu załóż swoją osadę i zbuduj własne idealne społeczeństwo. Bez pieniędzy, bez religii i z Twoimi zasadami.
Ja film oceniam na 1/10. Dlaczego? Życie jest za krótkie, żeby zawracać sobie głowę teoriami spiskowymi.
Jak powiedział kiedyś jeden z moich wykładowców: "Po przeczytaniu pracy, w której ktoś 1 popełnił błąd w pisowni byłem pewny, że to błąd. Ale po przeczytaniu pracy, w której ktoś 70 razy popełnił ten sam błąd w pisowni, zacząłem się zastanawiać: może to nie jest błąd..."
Jeżeli kogoś obraziłem to sorry. Ja wolę obejrzeć komedię :P
Nie pisalem w sensie bycia idiotami. Po prostu wlasnie nie zawracaja sobie glowy, zyja wedle zasady "co bedzie to bedzie". Ktos w tym filmie podjal wysilek zbadania przeszlosci, posklejal fakty do kupy i zrobil film. Twoj wykladowca podal ci wspanialy przyklad, ze tak sie wyraze, sterowania ludzmi. Jak jedna osoba powie cos innego to pomyslisz, ze gada bzdury. Ale jak siedemdziesiata osoba powie ci to samo to zaczniesz sie nad tym zastanawiac. Dlatego powstaja takie filmy, zeby nie byc obojetnym. A ty zamiast tego wolisz przez poltorej godziny patrzec na komedie, ktora za rok zapomnisz.
Pierwsza czesc postu pomine bo jest idiotyczna.Pozdrawiam.
O F**K!! To anjlepsza wypowiedz ze wszystkich, ajkie pojawily sie przy okazji opisywania tego filmu!!
ZYCIE JEST ZA KROTKIE, ZEBY ZAWRACAC SOBIE GLOWE TEORIAMI SPISKOWYMI!
Szacun za to! Tym bardziej, ze ludzie, ktorzy na filmwebie prowadza takie plomienne dyskusje najprawdopodobniej beda mieli zerowy wplyw na to, co naprawde moze wyjasnic wszelkie 'niewiadome' przedstawione w tym filmie.
Strata czasu - lepiej zajac sie soba.
Jeśli zamierzasz żyć 30 lat, to Twoja filozofia jest jak najbardziej właściwa. Termin "teorie spiskowe" jest
używany nader często, szczególnie przez pracowników tajnych służb...
W Twoim credo widać konformizm w czystej postaci. Zmieniać Cię nie zamierzam bo w odróżnieniu od
"bohaterów" filmu Zeitgeist szanuję poglądy innych.
Pozdrowienia z nad krawędzi.
zeitgeist... to byl poczatek, cholerenie kontrowersyjny
ale sa dziesiatki innych filmow, ktore czesza banie o wiele mocniej i po obejrzeniu kilku z nich zmienilem nastawienie na przychylne teoriom opisanym w zeitgeist
i faktycznie, jesli planujemy zycie do 70 roku zycia lub dluzej, to mnie zostalo jeszcze jakies 50... chcialbym, aby bylo to spokojne 50 lat, jednak wszystko, co widze we wiadomosciach, czytam w gazetach czy internecie lub slysze w radiu wcale nie porawdzi moich mysli ku spokojnej egzystencji... powaznie zaczynam sie obawiac o przyszlosc ludzi, jesli swiat bedzie nadal rzadzony w taki sposob.