bojanejro - tylko to o czym Ty piszesz to zwykłe piractwo. Ja wolałem zaoszczędzić kieszonkowe i kupić ten film w empiku chyba za 39.99zł
Co za bajki opowiadasz. Prawo nie zabrania pobierania bynajmniej materiałów wideo. Zabrania udostępnienia, czyli pobierając przez np torrenty owszem łamiesz prawo, bo jednocześnie udostępniasz, chyba że właściciel wyraża zgodnę na rozpowszechnianie jak np Top Gear, ale są inne sposoby niż tylko torrenty. Poza tym to, że ktoś pobierze film z sieci, nie oznacza, że kupiłby go w sklepie, także jakie piractwo ?
Według ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych to łamanie prawa.
Nie rozumiem po co prowadzić go za rączkę. Jakby chciał pirata to sobie znajdzie w google. To forum to nie warez.
Nieprzedłużone prawo własności intelektualnej wygasa, o ile dobrze pamiętam, po 25 latach. Warto by było sprawdzić czy ten film jest nim jeszcze objęty.
I wpakowałeś kasę do kieszeni komuś kto nie jest już w żaden sposób związany z ludźmi którzy uczestniczyli w realizacji tego filmu.
no właśnie, nie pisz dokładnie gdzie, tylko ogólnie,np. że wszystko jest w sieci..... Tak, Jachu ma wysokie miesieczne kieszonkowe...
Napisz do mnie jak jeszcze jesteś zainteresowana. Może to hipokryzja (sama ściągam), ale nie będę pisać źródła wszem i wobec :P