PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 632 tys. ocen
7,8 10 1 631966
8,4 96 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Scena na plaży

ocenił(a) film na 10

Był już podobny temat ale spotkał się ze znikomym zainteresowaniem więc postanowiłem założyć nowy.
Choć film oglądałem tyle razy, tak ciągle mam problem z tą sceną.
Czy on w ogóle pojechał nad morze ? Jechał tam pociągiem, potem nagle otwiera oczy i jest w aucie(chyba u siebie na osiedlu).
Czy ta scena ukazuje sam fakt że Adaś choćby chciał to nie potrafi odpoczywać (przez nerwicę natręctw/ogólne rozchwianie psychiczne) i po prostu tak jakby wyobraża sobie jak ta podróż mogłaby wyglądać, czy może faktycznie tam pojechał i "fiksuje" (jak np w wypadku bicia dziewczyn drewnem,które potem znikają) czy to może po prostu sen ?
To nagromadzenie napotykanych na plaży postaci z jego życia w bardzo zwichrowanym wydaniu, scena "umierania" czy też spotkanie ponownie "tej jedynej,pierwszej miłości" - jak wy to odbieracie ?

elbari

Też mi się zdawało ze to mi się uroiło bo z kąd Grabowski sąsiad na plaży była żona? .

użytkownik usunięty
Ruben_fw

Kurvva, naucz się pisać. "z kąd"? Brak polskich znaków, przecinków. Kropka po znaku zapytania, no i jeszcze spacja przed tą kropką.

elbari

Wydaje mi się, że faktycznie tam pojechał i początek scen na plaży miała miejsce, ale po pewnym momencie leżenia to wyobraźnia/urojenia np. sąsiad, żona.

ocenił(a) film na 4
elbari

Wygląda tak jakby sobie wyobrażał, że może gdzieś pojedzie, ale i tak wszystko co najgorsze dopadnie go w innym miejscu. Taka ciekawostka: sceny na plaży były kręcone 11 września 2001.