Dzień

The Day
2011
5,1 1,9 tys. ocen
5,1 10 1 1877
Dzień
powrót do forum filmu Dzień

Niestety czym dalej tym obraz stawał się coraz głupszy i naiwniejszy... Najlepsze było jak super
mężni mężczyźni wysyłali kobiety na pierwszy front a to do piwnicy a to na zwiad gdy oni zabierali
się za plądrowanie piwnicy :(... Nie wspomnę o robieniu na siłę złego harakteru "Shannon", która
oczywiście cały film była zła i to ona zabiła małego chłopca (nie wiedziała) ale jej koledzy byli
zaszokowani tym faktem choć byli atakowani :(.... "Shannon co ty zrobiłaś"!!! i nie ważne, że została
uratowana prze Mary dwukrotnie ona nadal pozostawała przy swoim.... Scen naiwnych na tyle się
skumulowało, że nie dałem rady dać więcej niż 4 choć temat post apokaliptyczny b. lubię 4/10

ocenił(a) film na 4

początek jak najbardziej dobry, pierwsze - powiedzmy - 30 min było ok, a później coś zaczęło się psuć. ostatnie minuty były warte doczekania końca filmu. dobra ścieżka dźwiękowa. podobała mi się wszechobecna szarość w filmie, przez co czuło się postapokaliptyczny klimat. postacie były mało wyraziste i brak dobrych dialogów. kolejne minusy to wspomniane przez Ciebie naiwne, nielogiczne sytuacje w filmie

użytkownik usunięty
kryslav

Tak szarość i brud na postaciach oraz ubiory dawały fajne wrażenie. Ostatnio widziałem Zombie Apokalipsa. Co prawda tylko 15 min i wyłączyłem (może dokończę dla Rhymesa), Niestety wszyscy byli tam świetnie ubrani a jedna z bohaterek miała strój jak by ją z żurnala wystawili. :)... Niby szczegół ale jednak brud, potargane ubrania itp nadaje tego rodzaju filmom klimatu a bez tego nie czuje się apostapokaliptycznego filmu.

To samo mnie w tym filmie uderzyło! te sceny były strasznie naiwne i absurdalne. Poza tym, jak mogła zarąbać jej te naboje do shotgun'a ?! to dopiero było idiotyczne, przecież wiadomo że lepiej by było gdyby przed śmiercią kilku z tamtych zabiła, co by zwiększyło szanse przeżycia jej i kolegi....strasznie chamsko się zachowała (zamurowało mnie przy tej scenie). Pomijając wiele z tych absurdów, końcówka jest niezła hehe

użytkownik usunięty
MagicusCaligula

Widzę, że ciekawie oceniasz filmy a z tym masz taką wysoką ocenę hmm dziwne

Z prostych powodów: poza tym że uwielbiam takie klimaty, to akcja w tym filmie mnie zaskoczyła i to bardzo pozytywnie, nie jakieś tam ciuciu babki, głębokie gadki, tylko od razu wartka akcja taka jak lubię. W ogóle film jest dziwny bo zaczyna się tak jakby od środka albo przed samym końcem, nic praktycznie nie wiadomo o tych ludziach, tylko od razu można powiedzieć jest jatka na całego :)
Tak samo aktorzy: dobra obsada i idealnie odegrane role.

Mnie dziwi dlaczego go tak nisko każdy ocenia..?

użytkownik usunięty
MagicusCaligula

Właśnie za to co tobie się podoba. Brak wyjaśnień i nastawienie się na zwykłą akcję i naiwne oraz kompromitujące sceny. Główni bohaterowie bez namysłu zostają w domku by walczyć z nieznaną amią kilkunastu ludzi będąc przekonani o swej sile. A kim byli, że tak świetnie obsługują się bronią i umiejętnie walczą itp. Hell Zdecydowanie lepszy jeśli chodzi o ten rodzaj filmu.

ocenił(a) film na 5

A to film musi wszystko podać na tacy? I może jeszcze streszczenie do tego?
Każdy normalny będzie walczył w domu dającym jako taką osłonę. W otwartym terenie nie przeżyliby kilku minut.
A kim byli? Wydaje mi się, że grupą osób, które przeżyły 10 lat w tym świecie, więc mieli czas nauczyć się tego i owego.