PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=802930}
6,6 68 tys. ocen
6,6 10 1 67639
7,4 85 krytyków
Dziedzictwo. Hereditary
powrót do forum filmu Dziedzictwo. Hereditary

Obejrzałem film, czego bardzo żałuje. Czekam od dłuższego czasu na jakiś dobry horror, ale niestety następny jest do niczego. Po obejrzeniu 3/4 filmu myślałem sobie że może nie straszny, ale ciekawy, lecz po obejrzeniu końcówki załamałem się. Koniec zniszczył cały film, to była jedna wielka komedia! Nie polecam z całego serca. Szkoda czasu i pieniędzy.

ocenił(a) film na 2
sitari

Mogę polecić Ci to - klimat jest, sporo fajnych scen i dużo więcej sensu i logiki niż w tym gniocie:

https://www.filmweb.pl/film/Czarownica%3A+Bajka+ludowa+z+Nowej+Anglii-2015-72915 7 .

Jeden z nielicznych horrorów wartych uwagi.

ocenił(a) film na 2
introverder667

P.S. Ocena moja filmu spadała aż do debilnego zakończenia filmu - z jakichś 5,5/10, na 4/10, potem na 3/10, ale końcówka sprawiła, że obniżyłem do 2/10. Jakby jeszcze tych debilizmów było z 10 minut, to dałbym 1/10.

introverder667

Ten, który poleciłeś to dopiero strata czasu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
sirCharles00

dokładnie, po prostu troll

sirCharles00

Nie ćpaj i nie pij broń cie bóg bo źle piszesz i źle oceniasz :D

ocenił(a) film na 9
sitari

No niestety nawet uposledzony czlowiek moze ocenic film, mimo ze nie rozumie nawet minuty

michal1163

Jaki jest powód tego, że obrażasz innych? Opinie mają to do siebie, że każdy może mieć własną. Nic ci do tego. Ja osobiście uważam, że ten film jest jednym z najbardzoej niedoj#banych produkcji jakie widziałem w życiu.

michal1163

no niestety, wlasnie widac to po Tobie XD

ocenił(a) film na 4
sitari

Dokładnie, jeszcze do wypadku autem było spoko ale to była najstraszniejsza scena w całym filmie. Im dalej w las tym gorzej a końcówka to istna komedia :P Nie wiem jak można ocenić to coś na 9-10 gwiazdek :(

ocenił(a) film na 10
thccc

Tak samo jak na 4, suwaczkiem tylko bardziej w prawo.

ocenił(a) film na 4
albertoxxx

Do dzisiaj śmiać mi sie chce z końcówki tego filmu :) Jak ktoś Dziedzictwo ocenia na 9 to polecam mu obejżeć Oculus, Obecność, Klucz do Koszmaru, Autopsje Jane czy Bajke Ludową z Angli to może się trochę nawróci. A najlepsze są oceny krytyków z FW nt. tego filmu - to mówi samo za siebie :)

ocenił(a) film na 10
thccc

Widzę, że nie złapałeś żartu. Większość wymienionych filmów widziałem i uważam za dużo słabsze choćby sztampową Obecność. Nawróci? Mówi samo za siebie? Masz wysokie mniemanie o sobie. Niepotrzebnie.

ocenił(a) film na 7
thccc

A ja polecam obejŻeć słownik.

ocenił(a) film na 4
aerivin

Super, dziekuję za poprawkę. Nie muszę (chyba?) na szczęście oglądać całego słownika kiedy zrobiłem jeden błąd. Kto nie zrobił nigdy literówki niech pierwszy rzuci kamieniem.

thccc

Po prostu ty dałeś 4 bo oceniasz to jako horror, a ci co dają 6+ jako komedie. Chwała pajmonowi, LOL

ocenił(a) film na 5
sitari

Mnie również zawiódł, ale ten horror nawet mi się podobał: https://www.filmweb.pl/film/Nocne+istoty-2017-809299

ocenił(a) film na 6
olabusi

No dobry był napewno lepszy od tego dziewictwa :)

ocenił(a) film na 9
sitari

i dawać jeden? hahaha

sitari

Pięknie napisane słowa za co szacuneczek się należy i dziękuję że podzielasz moje myśli bo to film dla psycholi którzy szukają czegoś innego czyli dziury w odbycie i to własnie dostali :D

ocenił(a) film na 8
sitari

Obejrzałem sporą ilość horrorów i mogę z ręką na sercu polecic ten film każdemu, super klimat i gra aktorska, film trzyma w napięciu, kolega wyżej który ocenił ten film na 1 cz 2 gwiazdki robi sobie niewinne i dziecinne żarty, które niestety psują średnią.

ocenił(a) film na 4
sitari

Przehajpowany? Ten film jest zwyczajnie ch*jowy :)

ocenił(a) film na 1
WielkiSzu

Cieszę się, że nie jestem osamotniona w swej opinii.

ocenił(a) film na 1
sitari

Zgadzam się z twoją wypowiedzią, większego syfu w życiu nie widziałem. Pozdrawiam