Dziedziczki

Material Girls
2006
5,5 19 tys. ocen
5,5 10 1 19416
Dziedziczki
powrót do forum filmu Dziedziczki

Rozumiem, że to miała byc lekka komedyjka dla nastolatek w stylu, no nie wiem..."Pidżama Party", ale nawet od tego beznadziejstwa jest tysiąc razy gorsze!!! Fabuła oczywista od początku, denna gra aktorów, a jeśli chodzi o zakwalifikowanie filmu do gatunku: komedia, to z tym też ciężko, bo większośc scen które miały byc "zabawne" według mnie były po prostu żałosne... Zachowanie tych "laseczek", ich ubiór i "przesmieszne" gagi są po prostu irytujące..
To jest pozycja dla naprawde przyglupich 14-latek... ;/

olvis

Film jest super.Polecam....Czy ktoś wie kiedy bedzie na DVD

olvis

oglądałam ten film i powiem Ci, że jeśli masz kilkadziesiąt lat i Ci się nie podoba to Ok., ale to nie znaczy, że musisz wyrażać tu swoją opinie i psuć reputacje tego filmu, złe komentarze zostaw dla siebie...
A gdyby to była jak to nazwałeś/aś pozycja dla naprawde głupich 14-latek to by mi się nie podobała, a głupia nie jestem skoro chodzę do najlepszej szkoły w rejonie i utrzymuje ponad przeciętny poziom!

aneta_burzy

weź sie utop!!! wow najlepsza szkola w rejonie i ponad przecietany poziom...SZACUNEK <ironia> jakbys nie zauwazyla :P:P:P:P:P

noa_3

\Nie no WOOOW! Jaka to szkoła? Normalnie przyjade by cie obejrzec, zeby moc sie potem chwalic ze widzialam przyszla laureatke nobla!!!
Wiesz co, od razu ci mowie, takimi argumentami nie zyskasz szacunku u ludzi :|

olvis

Haha sam jesteś przygłupi :D Zastanów się człowieku co ty w ogóle piszesz!

Logerman

Zastanawiam sie, zastanawiam sie... i jakoś nie moge nic wymysleć:/ Może rzeczywiście jestem przygłuPIA (dla twej informacji ja to ONA!)

Nie podobało mi sie, bylo denne i tyle...
I NIE MAM KILKUDZIESIECIU LAT ludzie... licze sobie 18 i lubie ogladac durne filmy, ale nie az tak DURNE!!!

olvis

14 lat nie mam, a po calym dniu robienia ambitnych rzeczy, mam ochote na lekki film. I to jest wlasnie to. ogladalo mi sie bardzo przyjemnie, uwazam ze okreslenie komedia bardzo tu pasuje. Oczywiscie jezeli ktos szuka tu czegos ambitnego, no to bedize rozczarowany, tylko nalezy pamietac, ze sa ludzie intelignetni ktorzy lubia obejrzec film o panienkach ktore przyjerzdzaja do biednej dzielnicy i szukaja parkingowych :)

ocenił(a) film na 2
olvis

Olvis jestem z tobą! Ten film jest żałosny i nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że po oglądanięciu TYLU ambitnych filmów ma się ochotę na coś lekkiego i, że on jest do tego idealny. Ten film wymęczył mnie bardziej niż ''Czas Apokalipsy. Powrót'' w wersji reżyserskiej:/. Istna tragedia, nie śmieszny, nie romantyczny, pusty jak bańka mydlana. Rozumiem, że to młodzieżowy movie, ale ludzie bez przesady! Już lepiej ogladnąć ''Wredne dziewczyny'', które jeszcze trzymają poziom lub ''Historię Kopciuszka'', a od tego jak najdalej! Pozdrawiam:*

Charlize

Uff, ciesze sie ze znalazla sie choc jedna normalana osoba ... ;)

olvis

Normalna?? Uwazasz, że osoby popierające twoje zdanie sa normalne, a te, ktorym film się podobal, nie sa?? Sama napisalas, że istnieje cos takiego jak wolnosc slowa, wiec kazdy tu wyraza swoje zdanie. i mysle ze nie powinnas segregowac ludzi na tych "normalnych" i "nienormalnych" biorac pod uwage gusta...;/

olvis

zgadzam sie calkowicie, ten film to DNO <blee> nudny jak cholera...stracilam tylko czas ogladajac go ;/ a fabula, wszystko dalo sie przewidziec, ja na poczatku filmu wiedzialam juz kto jest 'zdrajca'. Żenada!! Ponadto, podobno to jest komedia romat. <hahaha>, te watki milosne byly kompletnie niewidoczne,ale oczywiscie na koniec musialo byc "buzi buzi", a jakze. To COS bardzo przypomina tandetne filmiki z Olsenkami ;/.A jesli chodzi o te aktoreczki to niech lepiej sie pukną w czolo!! aha, nie mam 'kilkudziesieciu lat' :P!! NIE POLECAM...

noa_3

no! sorry, zwracam honor - dwie osoby ;)

ocenił(a) film na 10
olvis

ja uwazam ze film byl bardzo fajny, nie super. i nie jestem glupi. kazdemu podoba sie cos innego i trzeba to uszanowac, nie podobal ci sie to spoko mi sie akurat podobal. nie ma ani jednego filmu ktory by sie wszystkim podobal, albo niepodobal, zawsze znajda sie krytycy, ale ja goraco polecam ten film jak i film "idealny facet" tez fajny i tez z hilary duff :) inne filmy z nia nie byly jakies zle mi sie podobaly i to jest najwazniejsze.

ocenił(a) film na 1
olvis

FAKT

Ten film to nawet smak dobry rani

interweld

Zgadzam się. Myslalam ze skoro gra tam Hilary Duff to bedzie mozna to obejrzec, ale sie mylilam ;/
Film bez ładu i składu, denna fabuła, wszystko wiadomo od początku do konca.
Rozumiem ze jest to film dla nastolatek [ja mam 15 lat.], ale bez przesady...

ocenił(a) film na 2
olvis

Zgadzam się. Film jest żałosny, ale skąd się wzięła tak wysoka ocena na Filmwebie? Ludzie... Wam się to naprawdę podobało?
Patrzę, że coraz więcej wpierdzielamy amerykańskiej papki...
2/10, bo widziałem gorsze 'filmy'.

olvis

super, ja mam 14 lat :P
Nie oglądałam filmu. I nie zamierzam. Fu.

lubieyaoijakch

no dobra, za 3 m-ce 15. Ale nadal te 14 jest, nie? :P

ocenił(a) film na 10
lubieyaoijakch

heh ja mam 14 teraz i obejrzałam ten film i mi sie straaasznie spodobał tak naprawde to jeden z niewielu filmów w których głowna postac gra hillary mi sie spodobał i namawiam zebyscie jednak obejrzeli go bo jest naprawde fajny.. :) a i przy okazji polecam jeszcze film z udziałem hillary "historia kopciuszka"

anula104

Co wy pier dolicie??!! Zgadzam się z osobami, które piszą, ze film jest beznadziejny! Ja też mam takie zdanie o tym filmie! Film był porpostu beznadziejny! Do dupy. W trakcie jego oglądania chciałam go wyłączyć, ale się powstrzymałam bo miałam nadzieje, że zacznie się coś ciekawego dziać. A tu dupa! :-/ MASAKRA, poprostu!

KinGuszkitt_xD

jestem po 20 minutach ogladania tego filmu i zaluje ze stracilem te cenne 20 min o tej porze!!! badziewie ten film... juz wole sadyste ktory arcydzielem tez nie jest...

dla tych co lubia dore filmy to proponuje "This is England" "Donnie Darko"(dla młodziezy super;]) "Phone Both" i trylogie Bourna!! to naprawde swietne filmy

ocenił(a) film na 4
olvis

Fabuła? Tam przez pierwszą połowę filmu fabuły wcale nie było...a potem i tak ją poznałem zanim się zaczęła.
Oni chyba sami nie wiedzieli jaki film chcą stworzyć...
Ja to ostatecznie podciągnąłem pod głupią parodię amerykańskiej komedii o pięknych i bogatych nastolatkach z elementami dziewczęcej dobranocki.
Obejrzałem do końca tylko z powodu ładnych bohaterek na które miło się patrzyło (nie słuchało).
Mimo wszystko myślę, że jakaś 13-14 latka może to oglądać z zapałem.(młody wiek, okres buntu, burze hormonalne itp.)

olvis

Straszne nudy:|Myslalam ze to jakis fajny film a tu taka beznadzieja:|Idiotyczny film:| Ze tez Hilary w takim czyms zagrała:|

użytkownik usunięty
Emilia_8

Nie wiem czy ogladac bo wlasnie sobie sciagam...jak piszecie to jakis dziwny film ale dobra poogladam:)
I zobaze czy warto ogladac czy nie:p

olvis

Dla przygłupich 14-latek? To się uśmiałam. Może film wysokich lotów nie jest, ale na pewno nie jest on denny. Jakiś morał można z niego wyciągnąć.

ocenił(a) film na 5
Headey

oO wlaśnie.. był morał. Już nie pamietam dokladnie jaki, ale był. I to chyba najwazniejsze. Nie powiedziałabym zeby jest to film dla przygłupich nastolatek, chyba, że jest ktos głupszy niz przygłupia 14-latka i nie potrafi tego filmu zrozumieć. :)

ocenił(a) film na 6
olvis

Nie no bez przesady nie jest najgorszy. W sumie to na żadne dzieło sztuki się nie nastawiałam, raczej właśnie czegśs takiego sie spodziewałam. Ogólnie to 6/10

olvis

Nom, to było totalne dno. Jakoś cały film czekałam, aż będzie wreszcie coś fajnego, ale się nie doczekałam. Skończył się. Coś się nie wysilili za bardzo ;/ .

olvis

Ty idiotko wydałaś na siebie wyrok znajdę cię i wetknę ci w tyłek ten film aż nie zmienisz zdania na jego temat.