PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=195469}

Dziedziczki

Material Girls
2006
5,5 19 tys. ocen
5,5 10 1 19407
Dziedziczki
powrót do forum filmu Dziedziczki

nie ogladalem tego filmu ale niech mi ktos wytlumaczy czemu jest tak wysoko...na IMDb jest pierwszy na liscie najgorszych filmów wszechczasów...(1.7/10)

rutek9314

czasami warto zobaczyć kto i jak głosował, bo jest 26% - 10, i 62% - 1, a reszta % to inne oceny, może to wynikać że część ludzi głosująca ma dosyć takiego chłamu i stereotypowych opowiadań z tymi samymi bohaterami, a częśc ludzi jeszcze tego chłamu nie widziała i film im się podobał, takie filmy często są krytykowane, wiem po sobie, bo kilka lat temu lubiłem oglądać takie filmy, a teraz nie mogę na nie patrzeć :| tego nie oglądałem i też nie zamierzam ;)

ocenił(a) film na 5
server69

...marudzisz!

Film nie był taki żły, a już na pewno chłamem nie możemy nazwać. Miał coś w sobie, pewne stereotypy przewijały się ale ostatnio chyba występują wszędzie...

ps. Jest coś takiego jak marketing, sporo osób chciałoby zobaczyc, jak to sie mówi "najgorszy film" Do wszystkiego trzeba trzymac dystans ;)

rutek9314

Taka sprawa wynika z kilku zjawisk:
1. Amerykanie to naród kinomaniaków, przeciętny Amerykanin chodzi do kina 6 razy w roku, czyli najwięksi, wybredni kinomaniacy chodzą nawet na tego typu gnioty i potem słusznie lub nie, wystawiają tym filmidłom niskie oceny, podczas gdy fani takich filmów - wysokie.
2. Film ten nie miał jeszcze premiery w Polsce, czyli osoby, które go oberjrzały, najprawdopodobniej go ściągnęły z neta...
3. ...co oznacza, ze na obejrzeniu tego filmu przeważnie musiało im zależeć, czyli są najprawdopodobniej fankami sióstr Duff...
4. ...fanami sióstr Duff są najczęściej dziewczynki z podstawówek, gimnazjum i zwodówek, będące na takim poziomie dojrzałóści kinowej, że wszystko, w czym wystąpił Hillary, im się podoba...
5. ...te osoby są też zwykle na takim poziomie dojrzałości internetowej, że wystawiają tylko 10 i 1 jako oceny - dziesiątki tym filmom, które im się podobają, 1 tym, które się nie podobają.
Ot i cała tajemnica.

Gladka

co do punktu 1 to sie mozna zgodzic. 2-to o mnie, 3-to też o mnie, 4- tez o mnie, 5- a to nie

rutek9314

Może dlatego, że znalazł się na tej liście;) - http://www.moviemistakes.com/perfectfilms - a wielu to nie w smak.
Ogólnie film jest średni i na tak niskie noty nie zasłużył.