PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10049438}

Dziewczyna i morze

Young Woman and the Sea
2024
7,3 3,6 tys. ocen
7,3 10 1 3621
6,6 7 krytyków
Dziewczyna i morze
powrót do forum filmu Dziewczyna i morze

Oparte na wyszukiwaniu sukcesów kobiet w sporcie, a następnie budowania historii, która nikogo nie interesuje. Nudny film, choć dobrze nakręcony.

Michal_Osowiecki

Z perspektywy osoby pływającej dziennie 5-9 kilometrów będąc nastolatkiem, przepłynięcie kanału La Manche wydaje się być interesującą historią. Myślę, że w ogóle z perspektywy sportowców i nie tylko. Oczywiście jeśli przeginali z wciskaniem morału (nie wiem, nie widziałem) na chamca, jak to niestety w modzie od kilkunastu lat, to jest inna sprawa.

ocenił(a) film na 7
Michal_Osowiecki

Większość detali tej Twojej zbudowanej historii to fakty. To nie film o kobietach, ale o działaniu wbrew otoczeniu, robieniu czegoś co jest powszechnie uważane za niemożliwe. Dla osób które sport oglądają tylko w TV to rzeczywiście może być nudne.

rob_sad

Chwilunia, uprawiam sport można powiedzieć rekreacyjnie, bo jest jedynie jakiś fitness, joga, nie oglądam sportu w tv a film mnie zachwycił....

ocenił(a) film na 10
Michal_Osowiecki

Też tak uważam bo jak by nakręcili film o pluciu w dal albo o podnoszeniu kieliszków to pewnie był by ciekawszy. Też jestem rozczarowany i przygnębiony tą ponurą historią bo kogo obchodzi jakieś głupie pływanie. A tak poza tematem to wiecie, że woda jest mokra ?

ocenił(a) film na 7
Michal_Osowiecki

Sama nie lubię "gloryfikowania kobiet na siłę", ale tego filmu zupełnie tak nie odebrałam. Całkiem dobre kino inspirujące do działania. Myślę, że nudne przede wszystkim dla tych, którzy po prostu nie lubią sportu.