4,7 45 tys. ocen
4,7 10 1 45023
3,8 36 krytyków
Dziewczyny z Dubaju®
powrót do forum filmu Dziewczyny z Dubaju®

Moja opinia filmu jest następująca:
fajna, oryginalna produkcja. Osoby, które dały niskie noty od początku były nastawione na NIE i w ogóle nie dały szansy temu filmowi.
Nie mówię, że jest to arcydzieło, ale nie mogę zrozumieć za co ten film można aż tak hejtować. Wiadomo, że są gusta i guściki, natomiast pisanie, iż pokazane są same absurdy mija się z prawdą.
Nie jest tak, że ukazano tam prostytucję w pozytywnym świetle. Widzimy już w zasadzie od drugiej połowy filmu jakie są konsekwencje takiego zarabiania pieniędzy. Nie zostal tam pokazany piękny seks i sami przystojni Arabowie. Było kilka scen, które wyraźnie pokazywaly jak ten świat wygląda. Ale jak ktoś nie chciał to ich nie widział ;)

angelika11455

Dla mnie film jest świetny.Fabuła jest spójna nie ma nieścisłości.Genialne główne role : Gałązka, Sawczuk, Fugura

ocenił(a) film na 8
Angelika_Michalowska_2

Tak, zwłaszcza Gałązka :)

ocenił(a) film na 4
angelika11455

Przesadnie długi film, a konsekwencje i ta czarna strona biznesu wetknięta na siłę w ostatnich 30min. Tytułowy dubaj, do którego aż trzeba było zastrzegać nazwę fabularnie zajmuje jakieś 15min pod koniec. Wiele wątków się urywa lub pojawia z nikąd. Do tego powtarzająca się muzyka, czasami zupełnie nie dopasowana do tego co się dzieje.

ocenił(a) film na 8
Ksenia_Sos

Zgodzę się z tym, że wiele wątków się urywa i pojawia znikąd dlatego uważam, że to nie arcydzieło :D