Ten film ponoć lecił tydzień temu w TV,ale polsat nawet tego nie reklamował i nie dowiedziałem się ze wyemituje ten film....czy jest warty odnotowania waszym zdaniem i ściągnięcia sobie czy lepiej sobie odpuścić??Bardzo porszę o normalne komentarze podpatre argumentami.....
Hmm, no ocena 8,44 chyba dość wysoka, więc ja bym się pokusiła :)
Poparte argumentami? No dobrze :)
No więc z początku akcja może się wydawać nudna, jednak już od pierwszych minut wiemy, że coś jest nie tak. Napięcie jest budowane stopniowo, przez cały film nie widzimy nawet kropli krwi, ale czuć, że lada chwila może się to zmienić. Atmosfera szpitala psychiatrycznego daje mocno po psychice, zwłaszcza, że rzadko zdarza się taki okaz jak w tym filmie. Krew pojawia się dopiero pod koniec filmu, do ostatnich chwil nie wiemy, kto tak naprawdę za wszystkim stoi - ludzie czy przeklęta siła tego miejsca. Jeżeli nie lubisz filmów psychologicznych to raczej Ci się nie spodoba, choć kto wie :) Jest to film jadący po psychice, to na pewno.
Pozdrawiam.
szczerze móiwąc to...ja kocham filmy psychologiczne,a najeloiej takie żeby aż do ostatniej sekundy mrówki chodziły po plecach i żeby cały czas domyslać się co będzie dalej,zaś każda sekunda przynosiła coraz to nowe wątpliwości rozważania...to się nazywa dobre kino..a więc poczynam z osiołka ściągać ten film....
Zdecydowanie warto obejrzeć ten film. Dlaczego?? Ponieważ film jest nisko budżetowy, a pomimo to naprawdę dobrze zrobiony i dopracowany. W przeciewieństwie do wielu filmów tego gatunku, nie jest "żałosny"(momentami oczywiście, każdy wie o jakie "chwile w horrorach chodzi" ,że mordercy się chyba teleportują i tego typu rzeczy")). Napięcie jest przez cały film, ale wydaje mi się że nie każdy może je odczuwać, przykładowo oglądałam go z przyjaciółką.... a ona zasnęła podczas gdy ja wzroku nie mogłam oderwać od ekranu telewizora. Fabuła jest dość ciekawa...i oryginalna.... uważam też że film ten należy obejrzeć kilka razy...bo za każdym razem odkrywa się coś nowego...Ogólnie polecam...