ja najbardziej lubię piosenkę "piekielny ogień"...świetna... no i oczywiście "modlitwa esmeraldy" :)
a tak poza tym kocham bajki disneya zawsze z przyjemnością do nich wracam zawsze się na nich wzruszam...uczą miłości i dobra...:D
Najładniejsza jest chyba właśnie Modlitwa Esmeraldy, z kolei Plac cudów zawsze mnie śmieszy :) "Z prawem lubimy się długo nie cackać, bo wyrok najwięcej radości nam da" :D.
Ja też je bardzo ubię. Te filmy są przecudne... moja t oczywiście modlitwa esmeraldy, ale też to co było na początku, chyba dżwięk dzwonów notre dame
mnie najbardziej sie podoba piosenka ktora leci na samiutkim poczatku.
coś tam ''rankiem gdy paryz sie budzi we mgle dzwonia dzwony notre dame...''
Ja, tak jak zurel, najbardziej lubię "Dzwony Notre Dame" ;). Osobiście preferuję tę piosenkę śpiewaną po francusku - "Les cloches de Notre Dame" i w związku z tym mam pytanie - czy ktoś jest w posiadaniu skróconej wersji, krótszej niż 5 minut? Nigdzie nie mogę jej znaleźć :).
"Niezwykły Gość", często ją śpiewam facetom kiedy mają doła, nie ma nic lepszego na doła dla faceta niż ta piosenka:))
"Piekielny ogień" i "Dzwony Notre Dame"... Ech... kasetę z OST z dzieciństwa zjechaną mam doszczętnie, w sumie, to każda jest piękna.
1. Z dna Piekieł (namiętność i symbolika, to jest to!)
2. Modlitwa Esmeraldy (naprawdę piękne)
3. Dzwony Notre Dame (naprawdę, cieszy mnie, że docenili także przesłanie książki)
"Piekielny ogień"...chyba najgenialniejsza piosenka w historii Disney'a. "Dzwony Notre Dame" też dobre, ale to nie to samo co "Hellfire" ;]
Każda z tych piosenek jest dobra :
Hellfire za te moc
God Helps The Outcasts za świetny głos Esmeraldy
A Guy Like You zawsze mnie rozbawia
Court Of Miracles też mnie rozbawia ale zawszę dopinguję Clopina "no dalej urżnij mu łeb ale Kwazia zostaw ^^"
Topsy Turvy za to że wszystko jest tam porąbane :D
Bells Of Notre Dame to mój faworyt za Clopina (no cóż on jest wg. mnie najlepszym facetem w tej bajce :D) choć repryza jest lepsza
Heaven's Light 2 ulubiona teraz ciągle słucham bo jest okropnie romantyczna :* ale tylko PO POLSKU
Hellfire! Uwielbiam tę piosenkę, znam ją na pamięć :) Zaraz po tym Modlitwa Esmeraldy.
Ja tam lubię każdą :) ale jak mam oceniać:
1. Dzwony Notre Dame
2. Modlitwa Esmeraldy
3. Hellfire
4. Niezwykły gość, mega śmieszna :). Zwłaszcza teks z wisielczymi facjatami, jak byłam dzieckiem śmiałam się z tego :)
1.Hellfire
2Hellfire
3.Hellfire :)
I Modlitwa Esmeraldy oraz Dzwony Notre Dammere
Reszta nie
Hellfire,dark fire -ta piosenka ma moc.Aż mnie gorące poty zalewają jak ją słyszę. A ten film oglądałam pierwszy raz w tym roku (oczywiście książkę czytałam-wspaniała) widziałam tez filmy fabularne.
Frollo to moja ulubiona postać.
A ta piosenka gorąca jak roztopiony metal.
Jest też historia z nią związana :)
Mam 26 lat ,moja miłość 50
Kiedy sie rozeszliśmy z chłopakiem szybko zatęskniłam
Napisałam do niego i sie spotkaliśmy,włączyłam tą piosenke gdy Esmeralda tańczyła (to nie jest cała piosenka) a potem od razu Hellfire,i zatańczyłam dziki taniec ,człowiek otworzył oczy a ja na końcu tańca powiedziałam "Be mine or burn,burn baby burn"
On na to "Jeez" a ja powiedziałam "Choose me you'll pyre" , i koleś mi sie oświadczył. (to Amerykanin więc rozmawiamy po ang)
Tyle co do piosenki w moim życiu :)
Pozdrawiam już z NY.