PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5333}
6,3 125 tys. ocen
6,3 10 1 124542
4,2 29 krytyków
E=mc²
powrót do forum filmu E=mc²

Product-placement

użytkownik usunięty

Czy was też wkurzyło nachalne wciskanie marki HBO w tym filmie?
Raz, gdy Ramzes i Max rozmawiają w siłowni o kinie. Zresztą, słychać po
Lubaszence że czuł się co najmniej nieswojo musząc sprzedawać tą telewizję
we własnym filmie.
Dwa, gdy Ramzes chce obejrzeć film na... tak, HBO, ale nie opłacił
abonamentu :P

Tak zwane 'product placement' ("w nowej polszczyźnie zwie się to: "lokowanie produktu") w filmie - to teraz niestety norma oraz zwyczajna konieczność.
Natomiast sam sobie też zadaję pytanie: czy trzeba "lokować produkt" w stylu tak żenującym i w sposób tak nachalny - jak w filmie Lubaszenki?

ocenił(a) film na 6
Film_Polski

O tak, nie przypominam sobie drugiego filmu z tak żenującym product-placementem (w "Top model" nawet było to mniej nachalne, choć nachalne i tak było).

Do tego jeszcze dochodzą słowa przy tym padające, że na HBO lecą najlepsze filmy. Żadnego uśmieszku, żadnego mrugnięcia okiem, czy subtelności. Reklama żywcem wciśnięta do filmu.

ocenił(a) film na 4
Khaosth

Scena w siłowni to jeden z najgłupszych lokowań produktu w filmie, jakie w życiu widziałem. Kto to wcisnął do tego filmu? Podejrzewam, że marka "hbo" w efekcie ucierpiała, bo (przynajmniej mnie) kojarzy się odtąd z żenującą i nachalną reklamą.

ocenił(a) film na 7
rotrax

A sceny w których Stella zakłada soczewki Acuvue? Tu dopiero widać, że starano się to zrobić na siłę i do tego jeszcze aż dwa razy...

ocenił(a) film na 8
Konju333

Ha ! no właśnie, te soczewki dały się bardziej zauważyć. Wtedy to zapewne była niesłychana nowość... :)

ocenił(a) film na 4
TheTusiax

Mimo wszystko HBO w siłowni zażenowało mnie bardziej. Fakt, że bohaterka nosiła szkła kontaktowe, był uzasadniony fabularnie, w końcu nosiła też perukę. Reklama nachalna, bo eksponowana bez opamiętania, ale dla mnie mimo wszystko do przełknięcia, choć z oporami. Natomiast to wciśnięcie HBO w scenie w siłowni było szczytem przesady i nijak nie miało uzasadnienia. Dla mnie naprawdę "obciach" wręcz legendarny.

ocenił(a) film na 6
Konju333

Taaa... dla mnie soczewki były zbyt nachalne, jeszcze na początku łudziłam się, że te soczewki mają coś znaczyć, a to była po prostu zwykła prymitywna reklama.

ocenił(a) film na 5

Ta niby komedia jak dla mnie kończy erę świetnych polskich komedii, a zaczyna erę gniotów i "lokowania produktu".