PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5333}
6,3 125 tys. ocen
6,3 10 1 124592
4,2 29 krytyków
E=mc²
powrót do forum filmu E=mc²

Wiem, że to film i na pewne rzeczy trzeba patrzeć z przymróżeniem oka, ale... Ramzes, jak wiadomo, to gangster i do orłów nie należał, pewnie nawet nie miał matury (chyba że kupił-tak, jak dyplom wyższej uczelni). Jest tylko jedno "ale". Na pewno przynajmniej rodzina (żona, córka, a już szczególnie teść) wiedziała jaką ma wiedzę i wykształcenie, a mimo to najbliższi bez zdziwienia przyjęli do wiadomości fakt, że Ramzes, nie będąc magistrem, robi doktorat (chyba że wiedzieli o tym kupionym tytule mgr). Jakby nie patrzeć, trochę to naciągane i naiwne, chyba że coś przeoczyłem.

pilarp

Ups, oczywiście z przymrUżeniem-ale wpadka, dobrze, że sam się poprawiłem :)

ocenił(a) film na 7
pilarp

po pierwsze to jego córka pewnie nie wiedziała co to jest doktorat, żona jak i teść wiedzieli czym ramzes się zajmuje, i na pewno też to że kupił mgr(przynajmniej teść) a po za tym to Ramzes zakuwał okrągły rok, 100 stron dziennie :P Wykuł się zdał i po problemie :P

ocenił(a) film na 5
Vampire19

No w sumie tak;)) Jak ktoś jest zdeterminowany to może dużo osiągnąć:PP

pilarp

E tam. Najważniejsze, że mgr kupił z Politechniki Warszawskiej, wydziału Automatyki Elektroniki i Informatyki. W filmie jest zbliżenie, jak pokazuje Max-owi dyplom, można na stopklatce poczytać :)