Edward Nożycoręki

Edward Scissorhands
1990
7,7 412 tys. ocen
7,7 10 1 412195
7,6 62 krytyków
Edward Nożycoręki
powrót do forum filmu Edward Nożycoręki

Żałuję

ocenił(a) film na 9

Nie rozumiem tlyko dlaczego ta dziewczyna odeszła od niego i już nigdy nie wróciła, mimo iż go kochała.. ? Nigdy jej nie zrozumiem, nawet jeśli ten związek nie miał racji bytu, był niebezpieczny itd.... już o wiele wcześniej powinna była się przyznać do włamania i wszystko potoczyłoby się inaczej... Cóż, ale taka była wola reżysera ;) Jednak ja nie lubię, kiedy po obejrzeniu filmu czuję jakby "ból", nie mam nic oczywiście do smutnych zakończeń, ale nie wtedy kiedy wiem, że mogło i powinno było być inaczej...Kreacja Johnego Deepa faktycznie zatrzymała mi na chwilę zegarek ;)

agga_foxy

Chyba chciała aby jego istnienie pozostało w tajemnicy,widzisz gdyby ona do niego wróciła reszta poszłaby jej szukać i tak znalezliby ją
Tak uważam.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
transformers567_fw

ja mam takich samych sąsiadów na osiedlu więc ją rozumiem...

agga_foxy

jak zakładasz taki temat..to zaznacz w tytule że to SPOILER...bo ja tego nie oglądałem a już wiem że dziewczyna od niego odejdzie:)

ocenił(a) film na 9
myhu

no bez jaj XD

napruto

hyhy nie wiem czy bez jaj wiem że odejdzie:):D

ocenił(a) film na 8
myhu

W takim razie pierw ogląda sie film,a potem wchodzi na forum czytać bzdury.

myhu

złota prawda korzystania z tej strony, ludzie o tym zapominają i potem mają pretensje a sami są sobie winni

ocenił(a) film na 8
agga_foxy

Bo jakby nie odeszła, to film nie byłby ,,tragiczny'', a jeśli nie byłby ,,tragiczny'', to nikt by się nim nie zachwycał. Podoba nam się tylko to, co źle się kończy.

ocenił(a) film na 8
niilum

Bo chyba o to w tym filmie chodzi: że nie zawsze jest tak pięknie, jakby się chciało.

agga_foxy

[spoilery!] a to moje zdanie: dziewczyna była zwykłą dziewczyną i czyn jaki popełnił Edward, czyli zabójstwo, był dla niej szokiem i niewątpliwie mimo miłości nie chciała/nie mogła żyć z zabójcą.

ocenił(a) film na 8
agga_foxy

Ja płakałam na tym filmie. Najbardziej wzruszjące było dla mnie:
-Przytul mnie.
-Nie mogę.
Na tym po prostu ryczałam jak bóbr .
Też nie rozumiem dlaczego tam nie wróciła. Nawet po jakimś czasie, po iluś latach. Ja bym wróciła. Ale z reżyserem nie wypada się kłócić ;)

Cassopei

Takie zakończenie dal Burton, chciał zapewne by było bardziej dramatycznie. Mnie się takie zakończenie podoba, choć jednak na miejscu Kim nie wysiedziałabym na miejscu,tylko musiałabym szybko do niego iść. ;)

mrs robinson

Piszesz, że "wysiedziałabym na miejscu,tylko musiałabym szybko do niego iść. ;)"
Sprowadziłoby to na niego nieszczęście. W tym wypadku prawdziwym testem miłości było pozwolenie Edwardowi odejść. Choć dla niektórych może wydawać się to paradoksem, dla mnie to ideał miłości. W filmach często mamy ukazane sytuacje odwrotną, kiedy to namiętna miłość prowadzi do nieszczęścia. Dzieje się tak gdy jeden z kochanków nie wyobraża sobie życia bez drugiej osoby. Wiele dziewczyn wzdycha po takich słowach, ale zastanówcie się do czego to może prowadzić. Przykładu nie muszę szukać daleko, bo przecież właśnie nasz Jim jest przykładem takiej miłości. Gdyby nie on, Edward nie zacząłby niszczyć miasteczka i ostatecznie wszystko skończyłoby się inaczej.

Może szczęśliwie?

ocenił(a) film na 7
agga_foxy

Dzięki za spoila... -,-

ocenił(a) film na 9
Zmo

spoiler , nie spoiler , ale film trzeba obejrzec.nie samym zakonczeniem film zyje.Mialem przyjemnosc ogladnac ten film w kinie z klasa w podstawowce, z czego bardzo sie ciesze. Z tego co pamietam to znajomi srednio odebrali ten film, ale dla mnie byl porażający wowczas, NAPRAWDE. Polecam goraco zatem.

ocenił(a) film na 10
agga_foxy

Ludzie,po co wchodzicie na forum filmu jak go nie oglądaliście,a potem "SPOILER!!!".Na forach zazwyczaj rozmawia się O filmie i jego treści,więc...

A wracając do tematu chyba też nigdy nie zrozumiem tej dziewczyny,mogła się przyznać,wyjaśnić,ta jej miłość bardziej mi pachnie małym zauroczonkiem,bo jak się naprawdę kocha to tak szybko się nie odpuszcza,tak uważam.Sytuacja ta nie zmienia faktu,iż film zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

BeastGirl

W takim miasteczku gdzie pilne sąsiadki zapuszczają żurawia na wszystko co się dzieje w okolicy, nie sposób aby wizyty w zamku pozostały niezauważone. Gdyby do niego chodziła, w końcu wydałoby się że żyje. Chyba nie muszę wyjaśniać, dlaczego zakończyłoby się to dla niego tragicznie. Smutne bo smutne, jak w życiu, czasem tak trzeba.

ocenił(a) film na 8
creo

http://www.youtube.com/watch?v=HsG2cCKVIxY

tyle w tym temacie

ocenił(a) film na 10
Arturro_P

Twoja ocena filmu zbiła mnie z tropu czy się nabijasz czy tylko żartujesz O.-
Tak czy tak żal mi du...szę ściska jak oglądam takie parodyjne wymioty na fajne filmy.
Wybaczcie mi proszę dosadność.

BeastGirl

Geez. Wyluzuj. To tylko film.

ocenił(a) film na 8
BeastGirl

po prostu mam duży dystans. Film jest jednym z moich ulubionych , a co poradzę , że ta parodia jest tak głupia , że aż śmieszna :)