Edward Nożycoręki

Edward Scissorhands
1990
7,7 412 tys. ocen
7,7 10 1 412192
7,6 62 krytyków
Edward Nożycoręki
powrót do forum filmu Edward Nożycoręki

Johnny stworzył tu genialną, charakterystyczną, wzruszającą swoim sposobem bycia postać. Za samą jego rolę dałam 10/10. Perełka, po prostu perełka.

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

rola Deppa była słaba nawet nominacji cienias nie otrzymał.
Film nawet niezły 7/10

ocenił(a) film na 10

Proszę Cię...To, że nie dostał nominacji do Oscarka nie oznacza, że nie powinien jej dostać.

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

może uważasz że rola Deppa była Oscarowa?

ocenił(a) film na 10

Ta może nie. Powiedziałam ogólnie, że nie oceniaj aktorka ze względu na to, czy zdobył bądź nie zdobył Oscara. Catherine Zeta-Jones ma Oscara i co? Jest wybitną aktorką? Nie jest. Depp, czy choćby Christopher Lee zdobyli Oscara? Nie. Są wybitnymi aktorami? Moim zdaniem tak. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Patrząc na Twoje oceny i denne komentarze można wysnuć wniosek, iż masz jakieś problemy z tym aktorem.
Depp zasłużył na Oscara chociażby za tę kreację.

użytkownik usunięty
MaestroS

Co dzieciaczku masz do moich ocen, bo na pewno są słuszniejsze niż twoje
A pisząc że Depp powinien dostać Oscara za rolę Edwarda się tylko kompromitujesz.
Biorąc pod uwagę fakt iż nawet De Niro nie otrzymał Oscara z genialną rolę w Przebudzeniach to drewniany Depp w roli Edwarda tym bardziej nie zasługiwał
http://www.youtube.com/watch?v=Ei79Uj7DpEk&feature=related

ocenił(a) film na 8
Sztuczny_rarytas

W tej postaci, najlepsza jest jej charakteryzacja

użytkownik usunięty
vince25xx

wymalowana twarz to nie wszystko, liczą się wyłącznie umiejętności aktorskie

ocenił(a) film na 8

dlatego napisałem o charakteryzacji, która nie jest jego zasługą

ocenił(a) film na 10

Nie zgadzam się z twoim zdaniem. Uważam, że Depp świetnie zagrał w tym filmie. Nie każdy byłby w stanie odegrać taką rolę. Może z pozoru wydaje się banalnie prosta, czy też może źle zagrana, ale z pewnością taka nie jest. Przy zagłębieniu się bardziej w jej sens można dostrzec wielkie umiejętności aktorskie Johnny'ego.