coś niesamowitego, jak dla mnie arcydzieło! gra aktorska Deppa, ten cały klimat! przecudowne... zyskał efekt, o ktory naprawde trudno
Film przecudowny. Jeden z niewielu , na którym płakałam. Jego klimat, gra aktorska Depp'a- to wszystko składało się na niezwykłą bajkę. Uwielbiam kino Burtona, ten film też mnie nie zawiódł. Zdecydowanie 10/10
klasa :) 10/10 Piękna baśń. To jest jeden z tych filmów ktore można oglądac, wiele razy i za kazdym razem odczucia,wrażenia nie słabną. Muzyka, kreacje, cała opowieść.. klasa .
To samo chciałam napisać :) Pierwszy raz oglądałam film będąc małą dziewczynką, widziałam go już niewiarygodną ilość razy, a za każdym kolejnym wzrusza mnie coraz bardziej... O muzyce nie wspoomnę, gra Deep'a, to chyba jego jedna z najlepszych ról, jakie widziałam (a widziałam naprawdę spooorooo). Nie zapominajmy też o Winonie Ryder :)
Jeden z moich ulubionych filmów. Wiem, że gusta się zmieniają, ale mówię to po tylu latach oglądania tego, jak i naprawdę wieeeluuu filmów.
wspaniały film. bardzo wzruszający... Arcydzieło Burtona. i oczywiście wyśmienita gra Johnnego Deppa
+10/10
Nastawiłam sie na coś innego. Szczerze mowic film nie jest tak idealny jak wypisuja na tych forach internetowych, ale musze przyznac, ze Depp zagrał wysmienicie! On swoja gra ratuje ten film.
Uwielbiam Burtona i Deppa, a ich razem jeszcze bardziej, a ten film po prostu kocham, cudny jest, moim zdaniem jedna z najlepszych kreacji Deppa, świetna gra aktorska;)
Jak dla mnie fabuła filmu jest zdecydowanie przeciętna, ot taka sobie bajeczka o walce dobra ze złem z 'upośledzonym' stworzeniem w roli głównej... jednak mimo wszystko warto obejrzeć ten film dla, nie bójmy się tego słowa FENOMENALNEJ gry Depp'a. Czuć było, że wykreował postać z własnym charakterem, tak jakby to on był Edwardem. I tak naprawdę to tylko jego zasługa, że oglądałam ten film z opadniętą szczeką:)
film genialny już dawno nie widziałem tak wspaniałego filmu a Deep fenomenalny czy on kiedykolwiek zagrał żle w jakimś filmie ?
Film niezły, ale bez rewelacji. Początek i końcówka bardzo ciekawa i na dodatek klimatyczna, ale IMHO reżyserowi nie udało utrzymać się specyficznego nastroju przez większość filmu. 6/10. Zauważyliście, że większość skrajnie(lub nieco mniej) pozytywnych ocen pochodzi od pań?
Wiesz, dlaczego? Bo Johny jest szalenie pociagający nawet jak ma twarz pokryta bliznami a zamiast dłoni ma nożyce zamiast dloni :P Ja dałam 9/10 bo naprawde jestem pod wrazeniem i dawno nie widziałam tak dobrego filmu, w dodatku uwielbiam burtona :) A w filmie (oczywiście oprócz niestamowitej gry Deppa [gł. oczami - szkoda ze w dzisiejszych czasach to zanika]) najbardziej podobalo mi sie umiarkowane przerysowanie miasteczka i społeczeństwa :)
Prawdziwe arcydzieło! Jak byłam mała to myślałam, że jest to horror. A tu wielkie zaskoczenie. Choć postać Edwarda jest bardzo mroczna i straszna to jednak kreacja Deppa w pełnym tego słowa znaczeniu wzbudza sympatię i troskę i współczucie. Chciało mi się płakać :-( tO BYŁO OKROPNE JAK SIĘ MĘCZYŁ I NIE MÓGŁ SOBIE NAWET POJEŚĆ...BIEDAK.
O tak pierwszy raz ten film zobaczyłam wczoraj na polsacie. I się regularnie popłakałam. Wzruszający i ukazujący mentalność ludzi z małych miasteczek.
ja tez myślałam kiedyś że to horror! bo właściwie horrorem było to jak ludzie potrafią osaczyć kogoś odmiennego..
taaak ja jako kobieta kocham ten film i za Deppa i za ten chory klimat a zarazem oczywisty przekaz. barton ma to we krwi pokazywać wszystko tak a nie inaczej. w jakimś stopniu to fajnie, bo niektórzy potrzebują takiego 'walnięcia w łeb' tematem bo inaczej nic nie wyniosą z filmu.
film przecudny , ale przy tym smutny .
historia Edwarda mnie poruszyła .
przyznam , że nie spodziewałam się po tytule .
WIDZIAŁEM film dwa miesiące temu i chyba już zawsze zostanę pod wrażeniem tej produkcji.
Ahh te kobitki ... a później ze żyją dłużnej jak sobie poryczą a nie tak ja mężczyźni dusza w sobie emocje i padają jak muchy.
Naprawdę wzruszający i przepiękny film... Od dawna chciałam go obejrzeć, a dopiero teraz trafiła się okazja. Oglądałam u cioci z trzyletnim kuzynem i strasznie się bał, ale kiedy mu wytłumaczyłam, że Edward jest dobrym człowiekiem, to film mu się bardzo spodobał. Tak jak mi. 10/10