Edward Nożycoręki

Edward Scissorhands
1990
7,7 412 tys. ocen
7,7 10 1 412192
7,6 62 krytyków
Edward Nożycoręki
powrót do forum filmu Edward Nożycoręki

9/10

ocenił(a) film na 9

Całkiem fajny film tylko czy to jest dramat? nie sądzę, byłoby 10 gdyby nie miał miana dramatu, jedyne co smutne jest w tym filmie to muzyka, no i jest mało ciekawej akcji, w ogóle jest mało akcji, jedyne co ratuje ten film to gra Johnny Deep'a, przed przejrzeniem obsady nie miałam pojęcia kto gra Edwarda, także tu jest duży plus

ocenił(a) film na 9
Mrs_Metalowa

...
Kiedy ocenia się film, powinno się zwracać uwagę na seans , role aktorską a nie jak ktoś określił gatunek filmu ;/

ocenił(a) film na 9
Vikiii

tyle że ja liczyłam na dramat więc się trochę zawiodłam

ocenił(a) film na 8
Mrs_Metalowa

Moim zdaniem było tam pare scen, które można nazwać dramatycznymi, a co do akcji - rzeczywiście nie bylo jej zbyt wiele ale przecież to nie jest kino akcji.

ocenił(a) film na 9
Mrs_Metalowa

Ja myślę, że to, czy zaliczymy film do dramatu zależy od tego, co w ogóle uważamy za dramat. Edward Nożycoręki według mnie spełnia pewne stałe tego gatunku - jest wzruszającą historią kogoś, kto nie może odnaleźć się wśród ludzi, którego spotyka odrzucenie ze względu na swoją 'inność' etc., niektóre dramaty rzeczywiście obfitują w płacz, tragedię itp, ale mogą być też takim typem jak właśnie Edward Nożycoręki ;)