Edward Nożycoręki

Edward Scissorhands
1990
7,7 412 tys. ocen
7,7 10 1 412192
7,6 62 krytyków
Edward Nożycoręki
powrót do forum filmu Edward Nożycoręki

Czysta magia...

ocenił(a) film na 9

Jeden z niewielu filmów, który potrafi wzbudzić we mnie emocje bez względu na to jak wiele razy dane było mi go oglądać... Piękny przekaz a zarazem smutna prawda o ludzkim okrucieństwie... Bez wątpienia warto zawsze parę łez uronić...

Leiko

Też tak sądzę :) Bardzo piękna historia i przepięknie ukazana. Cóż, nie będę kłamać, wzruszam się za każdym razem. To chyba mój najukochańszy film, mam do niego ogromny sentyment.

ocenił(a) film na 10
wylogowana

Przyznam również, że to jeden z nielicznych filmów, który tak bardzo wpływa na mój humor i tak mnie porusza. Po obejrzeniu zawsze jestem jakaś bardziej zamyślona i bardziej skłonna do przemyśleń dotyczących ludzi.

Leiko

Po tym, jak obejrzałam go pierwszy raz, byłam pod jego wrażeniem ponad tydzień. To jeden z nielicznych filmów, który w niebanalny sposób pokazuje jacy ludzie są obłudni i nietolerancyjni.
Pod koniec oczywiście płakałam jak dziecko. I ilekroć go nie obejrzę, zawszę płaczę...mój ulubiony film

Miss_Luciolla

Ja też płaczę :D
Niby ma się te 18 lat, a nie sposób się powstrzymać od uronienia kilka łez :)
Film genialny, jak dla mnie.
Magia - to słowo najlepiej opisuje cały film, a dowodem jest scena, kiedy Edward wykuwa w lodzie, a Kim tańczy wśród spadających "płatków śniegu".
I zawsze się śmieję z tych momentów, kiedy jedna z tych pokręconych mieszkanek probuje uwieść Edwarda :D

Kasiulek__

Teraz do mnie dotarło, że film ten powstał, kiedy jeszcze mnie nie było na świecie (?) :D