Edward Nożycoręki

Edward Scissorhands
1990
7,7 412 tys. ocen
7,7 10 1 412192
7,6 62 krytyków
Edward Nożycoręki
powrót do forum filmu Edward Nożycoręki

Dno i szmira 1/10

ocenił(a) film na 1

Fabuła durna i nielogiczna.idiotyczne charaktery ,klimat z rodem z filmów klasy b.

ocenił(a) film na 10
odynus

Tobie koles sie chyba cos w tej glowce poprzestawialo! Film jest zajebistyy.

ocenił(a) film na 10
Claudusiaa12

dokładnieeee. film jest mega świetny. ; D
i wybacz. ale sie zToba nie zgoodze.; p

ocenił(a) film na 10
odynus

Mnie też się film podobał:D Ale nie obrażajmy autora tematu. Każdy może mieć swoje zdanie.

ocenił(a) film na 9
odynus

S a m j e s t e ś i d i o t y c z n y i n i e l o g i c z n y .

ocenił(a) film na 10
odynus

Hahaha kto cię tu wpuścił człowieczku? xD xD
Nie nadajesz się do takich filmów. Ot co. ;]

marstas09

Film ma klimat , niepowtarzalny klimat w którym niestety nie każdy może się odnaleźć, a szkoda, bo wg mnie jest rewelacyjny ;)

ocenił(a) film na 10
odynus

nie zgadzam sie! film jest jednym z moich ulubioych filmów! Uwielbiam jego klimat taki magiczny. ;)

ocenił(a) film na 9
odynus

Przecież od razu widać, że ten temat to czysta prowokacja.
Kolega się nudzi i wymyśla takie rzeczy żeby ktoś mu odpowiedział.

ocenił(a) film na 10
odynus

nielogiczny... hmmm. A w którym momencie? Bo ten film był logiczny i z przesłaniem...

ocenił(a) film na 9
odynus

Tobie chyba wściekły nosorożec spadł na głowę! Film jest genialny, jak każdy, który wyszedł spod ręki Burtona i Deppa! I sam jesteś nielogiczny, a Twoja jakże wnikliwa analiza fabuły tego ARCYDZIEŁA tylko potwierdza moją teorię o wściekłym nosorożcu. Twoface, masz rację.

ocenił(a) film na 1
odynus

oglądam dużo filmów bo najczęsciej srednio 2 na dzien,jeśli jest oczywiście czas.Mi ten film poprostu nie przypadł do gustu,jak dla mnie jeden ze słapszych filmów z deepem....Ale kazdy moze miec oczywiscie odmienne zdanie....

ocenił(a) film na 5
odynus

Jak dla mnie ten film też szału nie robi. Prosta fabuła, a sam przekaz też banalny. Główna postac ma wzbudzac wzruszenie, ale na mnie to aż tak nie działa. Myślę, że film jest tak dobrze oceniany bo kochają go wszystkie młodsze dziewczynki, które prawdziwie ambitne kino omijają szerokim łukiem.

odynus

Weźcie się wszyscy jebnijcie w łeb!! Całkowicie się zgadzam z autorem tematu! Ten, nazwijmy to "film", chociaż na takie miano nie zasługuje, to jest totalne NIEPOROZUMIENIE!!
TOP30!?!? HAHAHAHAHA!!!
JAK TEN ŚMIEĆ MA CZELNOŚĆ ZAJMOWAĆ TAK WYSOKIE MIEJSCE!!
To nie zasługuje nawet na top1000!
Jakim cudem to coś wyprzedza takie hity jak np. ,,Piękny umysł", ,,Szósty zmysł", ,,American Beauty", ,,Marzyciel" i wiele, wiele innych!!
UWE BOLL KRĘCI LEPSZE FILMY!!!
n/c
Autor dla ciebie piwo, reszta do pieca

ocenił(a) film na 10
howard24

Sformułowania typu: "Jebnijcie się w łeb" są żałosne. Nie umiecie bronić się inaczej niż tylko wulgaryzmami?
Mnie się film podobał, uwielbiam kino ambitne, więc wiedz, że nie odnosisz się do dziewczynek, które "ambitne kino omijają szerokim łukiem"
Więc moje zdanie na ten temat: Film jest dobry. Może nie jest arcydziełem, ale ma coś w sobie co pozwala marzyć. "Szósty zmysł" to hit?
Czy ja wiem...

użytkownik usunięty
Kansas92

Ten film mi się nie podobał ale nie będzie nikt obrażał Burtona. A ,,Piękny umysł", ,,Szósty zmysł", ,,American Beauty", ,,Marzyciel" to prosze ciebie pseudo-ambitne filmy, które powinny być daleko poza jakimkolwiek topem...

hahaha człowieku jesteś żałosny xD
Tamte pozycje nie są z prawdziwego kina ale ta denna bajeczka jest co?
I jaka następna pozycja do oglądnięcia? Kubuś Puchatek? nie wiem Calineczka?
Przez takie durne opinie i komentarze niewyrośnietych nastolatek straciłem dwie godziny na oglądnięcie tego śmiecia bo myślałem że warto skoro posiada takie recenzje. W topie powinny się znajdować pozycje GODNE tego miejsca i oglądnięcia a nie pieprzone PSEUDO-FILMY jakim jest ta żałosna imitacja filmu!!! Ogarnijcie się bo przez takich jak wy ten portal schodzi na psy!!!

ocenił(a) film na 7
howard24

to może sam nakręć jakiś dobry film albo zacznij żyć swoim życiem, a nie scenariuszami :P

ocenił(a) film na 8
howard24

Howard24 - Człowieku to Ty się lepiej uspokój i wyluzuj trochę... Jak Ty śmiesz obrażać innych za ich gusta filmowe? Możesz skrytykować film popierając się rzeczowymi argumentami, a nie wrzeszczeć tutaj (mam na myśli te wykrzykniki i epitety) i robić niepotrzebne zamieszanie.
Uważasz się za wielkiego znawcę kina, co nie?
Jeśli ten film zajmuje tak wysoką pozycję w statystykach to chyba coś jest na rzeczy, i ludzie ten film za coś cenią. Ty go mieszasz z błotem i nawet nie podajesz żadnego argumentu dlaczego ten film jest Twoim zdaniem takim żałosnym "śmieciem".
Bardzo drażnią mnie takie osoby i takie posty. Może Cię zaskoczę ale są ludzie, którym ten film się szczerze podobał i nie są oni w żadnym stopniu gorsi od Ciebie. Ci ludzie mają takie samo prawo do wyrażania swojego zdania co do filmów, ich oceniania i komentowania.
Poza tym "Kubuś Puchatek", o którym tak sarkastycznie się wypowiedziałeś(zarówno książka i film)posiada o wiele głębsze i wartościowsze przesłanie niż połowa filmów wymienionych przez Ciebie - zastanów się trochę co piszesz...
Z jednym się jednak z Tobą zgadzam ten portal schodzi na psy, ale przez takie indywidua jak Ty, z takimi wypowiedziami reprezentującymi poziom poniżej normy ;/

Co do filmu "Edward Nożycoręki", daję mu 7/10. Mam do niego sentyment, ponieważ pierwszy raz go oglądałam jako dziecko, na kasecie vhs, kilkakrotnie. No i ostatnio znów miałam okazję obejrzeć. Film jest magiczny, i znakomicie oddaje bajeczny klimat i smutne losy nieakceptowanego "odmieńca". Owszem, ten film jest bajką, nijak się ma do rzeczywistości, ale problem jaki porusza jest jak najbardziej uniwersalny i dotyczący nas wszystkich, to problem nietolerancji i akceptacji. W moim przekonaniu film godny polecenia

odynus

Hm, wypowiedź klasy B...totalnie durna.

użytkownik usunięty
Eckhardt

Nie cżłowieku xDDDD Ty idziesz do szpitala bo filmweb Ci go funduje XD
Będziesz siedział w zakładzie dla psychów razem z Jokerem i tym muppetem co go Henson wysłał (nie pamiętam który). Więc się nie oczerniaj XD Mam nadzieję, że wyłączą ci tam neta to wtedy będzie spokój :p A Piękny umysł to duperela. Edward jest super :p

ocenił(a) film na 9
odynus

nie wiem co tu byo nielogiczne. Obraz ma to "coś" co każdy film powinien mieć . 9/10 w pełni zasłużone. Trzeba czasem wytężyć bardziej mózg żeby się dopatrzeć czegoś głebszego niż "klimatów rodem z klasy b".

odynus

dla mnie film rewelacja widziałam go z 5 razy i cały czas mi sie podoba... pamietny film z dziecinstwa =))

ocenił(a) film na 10
labambas

Jak dla mnie Edward to świetny film, ale nie każdemu musi sie podobać.
Każdy ma inny gust, każdy woli co innego. Nie ma w tym nic dziwnego. Fakt, używanie wulgaryzów nie świadczy dobrze o autorze i innych, którzy za tym filmem nie przepadaja, ale prawda jest taka, że maja prawo nie lubic tego filmu.