Edward Nożycoręki

Edward Scissorhands
1990
7,7 412 tys. ocen
7,7 10 1 412192
7,6 62 krytyków
Edward Nożycoręki
powrót do forum filmu Edward Nożycoręki

Edward Nozycoręki

użytkownik usunięty

Edward był nazwany nożycorękim bo miał nożyce zamiast rąk. Kiedyś był zwykłym robotem do siekania sałaty, ale wynalazca dał mu serce z ciastka i chciał mu też dać ręce, ale już nie zdążył, dlatego wszyscy mówili o nim nożycoręki. Dlatego film ma taki tytuł. Tim o wszystkim pomyślał, żeby było logicznie. Tylko ciekawe jak Johnnemu te nożyce założyli i skąd je wzięli, bo to w końcu nie były zwykłe nożyce. Były podobne do rąk, nawet miały coś jakby palce. A w ogóle to fajny film, a Johnny trochę podobny do Krugera z tymi nożycami. A- mam pytanie. Czy Edward miał też mózg???

ocenił(a) film na 9

Wydaje mi sie za ma :) Skoro umie rozroznic rozne zeczy, dobro od zla to tem mozg musi tam byc :) Mi sie film podobal :P Poplakalam sie na nim :P

ocenił(a) film na 10
martakamyk13

Gdybyś ogladała film DOKŁADNIE, to wiedziałabyś, że Edward miał mózg.
Na początku filmu Kim jako babcia opowiada wnuczce:,,......Stworzył również człowieka. Dał mu MÓZG, serce, wnętrzności i wszystko inne.......''

bellatrixnet

"Kiedyś był zwykłym robotem do siekania sałaty, ale wynalazca dał mu serce z ciastka i chciał mu też dać ręce, ale już nie zdążył, dlatego wszyscy mówili o nim nożycoręki."

Jaki tekst! Nie ma to jak serce z ciastka i żywot robota do siekania sałaty... ;)

Lady_From_Burton_World

Kocham ten film, zawsze na nim płaczę :)
Johnny jest w tej roli niesamowity, nikt inny by nie zagrał tak zajebiście jak ON :)

ocenił(a) film na 10

Kocham ten film.Johnny w roli Edwarda jest po prostu genialny:)Zawsze,gdy oglądam ten film,to strasznie się wzruszam,szczególnie na końcu...Moja ocena to 10/10