Co gryzie G.G i Truposz to filmy tak samo dobre jak Edward ;d Inne filmy też są dobre ale nie przewyższają tych co podałem i Edzia :)
yyy... Co Gryzie G.G ? Czekolada? Podobał mi się również Marzyciel, chociaż nie był AŻ tak dobry .
Widać, że w takim razie mało tych filmów oglądałeś. Chociażby wspomniane już "Co gryzie Gilberta Grape'a", "Marzyciel" czy "Truposz" są bardzo dobre. Ja osobiście polecam jeszcze "Sekretne okno".
Ja bym dodała jeszcze:
-Odważy
-Benny i Joon
-Don Juan DeMarco
-Las Vegas Parano
-Jeździec bez głowy
-Człowiek, który płakał
-Piraci z Karaibów
-Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
-Beksa i inne.
hmm, też nie znam J. Deepa. Za to jeżeli chodzi o J. Deppa to kilka świetnych tytułów zostało właśnie wymienionych.
jest pare dobrych, polecam(wbrew pozorom nie piratow-1 czesc tylko wporzadku, choc za ta rola nie przepadam): wymienionych juz Jezdzca bez glowy i Co gryzie Gilberta Grape`a, Donnie Brasco-dramat kryminalny-gangsterski, Z piekla rodem - thriller/horror o Kubie Rozpruwaczu, nawet 9-te wrota-spoko klimat no i Pluton, choc to epizod tylko
@Naomi i tego pana poniżej... hmmm więc uważasz, że to co napisałaś/eś było zabawne? hmm tak się składa, że zanim DEPP został Deppem był właśnie DEEPEM. I to widać w starszych filmach, takich jak Blow, Las Vegas Parano, Donie Brasco.. gdzie jest wymieniany był w czołówce właśnie pod tym nazwiskiem Deep. Z tego co pamiętam to Jonny narzekał na to, że jacyś debile czytali jego nazwisko /di:p/ i zmienił je na Depp.
Czemu nikt nie wymienia "Blow" i "Alicja w krainie czarów"?? Mi się bdb podobały
Mnie jako Szalony Kapelusznik w ogóle się nie podobał, pod względem charakteryzacji i gry aktorskiej. A ten taniec przy końcu dobił i tak już kiepski film. Wg mnie powinien grać bardziej jak Marcowy Zając, który był, przynajmniej dla mnie, prawdziwym i niestety jedynym objawieniem tego filmu.
Moim zdaniem J. Deep to najlepszy aktor w historii jezeli o nim nie słyszałeś to powinienes poogladac jego filmy Z piekła rodem to jest bardzo fajny film ale jezeli wolisz fantasty to alicja w krainie czarow tez jest super!
i znowu 'Deep'...nie słyszałam o takim w żadnej historii, proszę Cię...
a Blow, a Czekolada, a Donnie Brasco, a Las Vega Parano a Gilbert Grape że nie mówiąc a Jacku Sparrow?! no ten facet jest nie do zaszufladkowania więc chociaż o poprawność pisowni dbajmy.... pozdr
to znaczy, że skoro bodajże zmienił na Depp, to ktoś, kto dziś mówi Deep nie popełnia błędu? tylko my, którzy go poprawiamy popełniamy błąd, zgadza się?
poza tym nie wiem, może mam inną wersję filmu Blow (poza tym nie zaliczałabym go do starszych filmów), ale w mojej wersji jest jak najbardziej Johnny Depp, tak samo Arizona Dream, Benny & Joon czy właśnie Edward, więc chyba jednak coś się nie zgadza?
ja do jego udanych filmów jak najbardziej dodałabym także Arizonę Dream, a co do ról to Johna Dillingera z Wrogów (ale tu oceniam rolę, a nie film).
ja poprawna!? oczywiście że poprawna bo jak można dyskutować przekręcając tak nazwisko? Depp koniec kropka!
@Anuta, dziewczynko nie bulwersuj się tak bo stajesz się zabawna ;] Rozumiem, że przekręcanie nazwiska Twojego 'chłopaka', przy którego zdjęciu zanurzasz paluszek, Cię denerwuje. Dlatego przepraszam.
to dobrze ze Cie rozbawiam, mi to nie przeszkadza a po drugie to żeby zwracac sie do starych bab dziewczynko to dopiero zabawne... szczegolnie tak plytkimi ripostami...
@san, nie, nie zgadza się. Nie piszę, że popełniacie błąd. Tylko nie ma sensu się oburzać, że ktoś użył nazwiska pod którym kiedyś występował. No cóż, ja się spotkałam z takim właśnie spellingiem jego nazwiska i to właśnie na Blow na DVD (który, masz rację taki stary nie jest). Tej samej płyty DVD na pewno nie trzymałyśmy w ręku, więc na Twojej może być Depp, a na mojej był Deep. Czy się zgadza czy nie, nie mam zamiaru dalej o tym dyskutować bo to i tak do niczego nie prowadzi i byłoby głupotą to ciągnąć.
Pozdrawiam
hmm..,z tymże my wcale się nie oburzyłyśmy, tylko w taki, a nie inny sposób poprawiłyśmy osobnika, który założył temat, co z kolei zbulwersowało Ciebie.
Myślę po prostu, że jeżeli wygłasza się o kimś swoją opinię to należy mieć minimalną wiedzę o tej osobie, z tym chyba każdy się zgodzi. Koniec kropka, racja, nie ma sensu kontynuować.
Absolutnie genialny film z nim to Pluton ale wcale nie ze względu na jego udział. On najlepszy był jako Sweeney Todd.
bez komentarza ,JD to mistrz ,radze sięgnąć po blow,piraci z karaibów,człowiek który płakał z resztą o czym tu gadać niemal każdy film to świetna gra johnego
A z filmów ja uwielbiam praktycznie wszystkie ale radzę sięgnąć po te, które wiem, że podobają się mnóstwu moim znajomym czy fanom Deppa czy też nie czyli "Blow" "Las Vegas Parano" czy "Sekretne okno" :) super jest też "Co gryzie Gilberta Grape'a "
Tu bym się zupełnie nie zgodziła, większość filmów z Depp'em jest świetna, a on sam jest bardzo nietuzinkową postacią i świetnym aktorem. Chociarz rzeczywiście najbardziej lubię go w Edwardzie Nożycorękim, to nie można stwierdzić, że w innych rolach jest cienki. Nie lubię go za to w Piratach[...] i Alicji.