Edward Nożycoręki

Edward Scissorhands
1990
7,7 412 tys. ocen
7,7 10 1 412182
7,6 62 krytyków
Edward Nożycoręki
powrót do forum filmu Edward Nożycoręki

Bajkowa, poetycka opowieść...po prostu genialna. Bardzo wzruszający i ciekawy film. Doskonała rola Deppa. Burton powinien częściej robić z nim filmy, bo tej parze świetnie to wychodzi (Sleepy Hollow)!!!

użytkownik usunięty
_Anika_

Moj ukochany film, nie rozumiem jednak czemu uwazany jest za komedie przez niektorych ja za kazdym razem gdy go ogladam placze jak bobr

użytkownik usunięty

Zgadzam się z Tobą. Wiesz czemu wszyscy uznają ,,Edwarda,, za komedię? Ponieważ nie rozumieją przesłania, które Tim Burton chce nam przekazać. Ten film jest dla inteligentnych, a nie matołowatych drechów, którzy o niczym innym nie myśla jak o kolejnej bójce i amfie.
Pozdrawiam Cię gorąco i bardzo się cieszę , że chociaż jedna osoba myśli jak ja:)

ocenił(a) film na 10

U mnie też tak jest, ZA KAŻDYM RAZEM ryczę na tym filmie!

ocenił(a) film na 10

ja mam tak samo, ten film to arcydzieło dla wrażliwych osób... Przechodza mnie cierki na sam myśl o Edwardzie i jego historii. To mistrzostwo

ocenił(a) film na 10
_Anika_

Masz 100% racji. Film jest po prostu super!!! Można się popłakać.

ocenił(a) film na 10
engel

Racja:) ,,Edward,, jest jednym z nielicznych filmów, które swym niesamowitym klimatem potrafią wycisnąć łezkę, ale tylko w osobach wraźliwych i rozumiejących Edwarda. Pozdrawiam