Edward Nożycoręki

Edward Scissorhands
1990
7,7 412 tys. ocen
7,7 10 1 412192
7,6 62 krytyków
Edward Nożycoręki
powrót do forum filmu Edward Nożycoręki

Za niska ocena.

ocenił(a) film na 9

Film jest arcydziełem, nie rozumiem, dlaczego tak go oceniono. To znaczy widzę pozytywne komentarze, nota jednak niepokoi. Życzyłabym sobie więcej takich filmów z takim klimatem jak ten.

rusofil

Bardzo klimatyczny i niepowtarzalny. Lecz, przynajmniej u mnie, nie wzbudził większych emocji.
Postać Edwarda zagrana cudownie.

Depp grał w wielu interesujących filmach w tym okresie.

rusofil

Oceniono go tak, bo fani Transformersów, Avatara itp. na siłę stawiają "1". Wiele dzieł przez to jest niedocenianych.

ocenił(a) film na 10
DeLirQa

tak duzo filmow jest niedocenianych dlatego ze maja niska srednia na filmwebie ludzie czy wy myslicie co piszecie

ocenił(a) film na 10
rusofil

przeciez ma srednia 8,0 a to bardzo wysoka srednia jak na filmweb wiec o co chodzi?

rusofil

Po prostu pogódź się z tym, że na Filmwebie jest masa palantów przeczulonych na punkcie rankingów ;)

ocenił(a) film na 7
rusofil

Mówisz, że film niedoceniony, że jest arcydziełem a sama wystawiasz mu 9 ("rewelacyjny"), co właściwie niewiele podnosi mu średnią ;/
Jest na 50tym miejscu w rankingu światowym, to mało??

Uważam że film naprawdę dobry i każdy powinien go obejrzeć. Polecam

ocenił(a) film na 7
rusofil

Bo jest wiele dużo lepszych filmów. Ocena 8 jest i tak ogromna jak na ten portal. Film fajny, ale bez przesady, żadne arcydzieło.

ocenił(a) film na 7
rusofil

o wiele lepsze filmy od tego mają niższe oceny

ocenił(a) film na 7
rusofil

z tym filmem jest jak z przecenianą zieloną milą i skazanymi na shawshank -skierowany do najszerszego grona odbiorców

ocenił(a) film na 8
lotr12345

Obejrzałem go przed chwilą i mam silne przekonanie, że Lars von Trier też ten film oglądał. Co więcej - został nim zainspirowany. To osiedle w "Edwardzie" bardzo niewiele różni się od Dogville. I to społeczeństwo, które wita przybysza z entuzjazmem, a potem wyrządza mu krzywdę. Tylko w Dogville, aby wyrównać rachunki dochodzi do masakry a zdenerwowany Edward przebija tylko opony i niszczy żywopłoty. Jeśli kogoś krzywdzi to niechcący. Wyżej oceniam Dogville, ale myślę, że jest dużo punktów stycznych między tymi dwoma filmami i okazuje się, że Dogma może być inspirowana przez Hollywood.

lotr12345

Szczerze? Wolę znacznie bardziej Edwarda niż tą tandetną Milę.