Film jest arcydziełem, nie rozumiem, dlaczego tak go oceniono. To znaczy widzę pozytywne komentarze, nota jednak niepokoi. Życzyłabym sobie więcej takich filmów z takim klimatem jak ten.
Bardzo klimatyczny i niepowtarzalny. Lecz, przynajmniej u mnie, nie wzbudził większych emocji.
Postać Edwarda zagrana cudownie.
Depp grał w wielu interesujących filmach w tym okresie.
Oceniono go tak, bo fani Transformersów, Avatara itp. na siłę stawiają "1". Wiele dzieł przez to jest niedocenianych.
tak duzo filmow jest niedocenianych dlatego ze maja niska srednia na filmwebie ludzie czy wy myslicie co piszecie
przeciez ma srednia 8,0 a to bardzo wysoka srednia jak na filmweb wiec o co chodzi?
Po prostu pogódź się z tym, że na Filmwebie jest masa palantów przeczulonych na punkcie rankingów ;)
Mówisz, że film niedoceniony, że jest arcydziełem a sama wystawiasz mu 9 ("rewelacyjny"), co właściwie niewiele podnosi mu średnią ;/
Jest na 50tym miejscu w rankingu światowym, to mało??
Uważam że film naprawdę dobry i każdy powinien go obejrzeć. Polecam
Bo jest wiele dużo lepszych filmów. Ocena 8 jest i tak ogromna jak na ten portal. Film fajny, ale bez przesady, żadne arcydzieło.
z tym filmem jest jak z przecenianą zieloną milą i skazanymi na shawshank -skierowany do najszerszego grona odbiorców
Obejrzałem go przed chwilą i mam silne przekonanie, że Lars von Trier też ten film oglądał. Co więcej - został nim zainspirowany. To osiedle w "Edwardzie" bardzo niewiele różni się od Dogville. I to społeczeństwo, które wita przybysza z entuzjazmem, a potem wyrządza mu krzywdę. Tylko w Dogville, aby wyrównać rachunki dochodzi do masakry a zdenerwowany Edward przebija tylko opony i niszczy żywopłoty. Jeśli kogoś krzywdzi to niechcący. Wyżej oceniam Dogville, ale myślę, że jest dużo punktów stycznych między tymi dwoma filmami i okazuje się, że Dogma może być inspirowana przez Hollywood.