Edward Nożycoręki

Edward Scissorhands
1990
7,7 412 tys. ocen
7,7 10 1 412196
7,6 62 krytyków
Edward Nożycoręki
powrót do forum filmu Edward Nożycoręki

zżygałem się 10 razy podczas emisji a reklamy w trakcie filmu podobały mi się 10 razy bardziej niż ten bełkot.

ocenił(a) film na 9
filipxx

Szkoda mi ciebie na prawde, nie dlatego, że się "zżygałeś". Ale dlatego,
że jesteś strasznie prosty i nie masz za grosz wyobraźni, wszystko
traktujesz dosłownie. Widać, że taki film jednak trzeba umieć oglądać,
potem ludzie, krytykują dzieło, które w ogóle nie znają. A szkoda, bo
większość ciekawszych filmów ma sens ukryty i pewnie również "żygałbyś"
na nie.

Poza tym nie umiesz nawet napisać słowa zrzygałem poprawnie.

Justencja

Rzeczywiście, ale to chyba ty pobiłeś rekord - jedna z najbardziej niekonstruktywnych, prostych, nieuargumentowanych krytyk, jaką czytałam.

ocenił(a) film na 10
filipxx

Do oglądania tego filmu z zachwytem, potrzebny jest pewien rodzaj wrażliwości, niestety zanikający w obecnym świecie. Bardzo mnie to martwi. Ty jesteś właśnie takim świetnym przykładem zaniku wrażliwości na piękno, subtelność i magię, co martwi mnie jeszcze bardziej. Nie mniej jednak chętnie przedyskutowałam Twoje spojrzenie na film, gdybyś spróbował wyrazić się bardziej precyzyjnie i poprzeć swoją krytykę konkretnymi argumentami.

filipxx

żałosna wypowiedź, za mało krwi się lało i flaków fruwało w powietrzu... no tak to może znudzić:/

ocenił(a) film na 9
filipxx

Fajnie, ale kogo to obchodzi? Mi też się zdarzyło, na przykład po nalewce leśnej, procent czterdzieści. Ciekawe, nie?

Jestem oczywiście za `Edwardem`, ale uważam, że pisanie `jak ci się nie podobało, to jesteś głupi` jest co najmniej zabawne, bo przecież nie znamy chłopaka, nie możemy oceniać, a na pewno nie po zawartości ulubionych, jak to się powszechnie praktykuje.

Dobra, też tak robię, ale nie ogłaszam tego potem na forum xd

btw, popełniłeś błąd w pierwszym wyrazie. Piszemy `zrzygałem`. Firefox ci nie poprawia, czy korzystasz z niebieskiego E w kółeczku?

zresztą, on i tak nie odpisze

fadab

Pewno masz racje że nie odpiszę. :)))

filipxx

Piszesz to tylko w celu wzbudzenia kontrowersji?

BartusZaklasaB

no cóż. twoja wypowiedź jest wysokim wyznacznikiem braku kultury w twoim przypadku. cóż. i takich ludzi potrzeba na tym świecie.
ten film to jeden z najlepszych z Deppem. ponadto jest to film który nie wszystkim się podoba, bo ma sój specyficzny charakter.

ocenił(a) film na 9
paczek93

No widzisz, to teraz ja pobije twój rekord...

...rzygałam się 20 razy kiedy przeczytałam ten temat, rzygałam się 30 razy kiedy weszłam na twój profil i rzygałabym się 100 razy jeżeli weszłabym na twoją nk...

użytkownik usunięty
ulterior_dreamer

kultura osobista chyba nie jest waszą mocną stroną...

filipxx

no nie.... no nie..... jak tak można!!
<za krótki>

ocenił(a) film na 7
filipxx

Na takie tego typu filmy trzeba się odpowiednio nastawić tzn. niektórzy oglądając spodziewają się tylko jakiejś ciekawszej akcji albo coś w tym stylu; najlepiej przed obejrzeniem filmu zapoznawaj się z jego treścią i przede wszystkim gatunkiem

ocenił(a) film na 9
Wujek_John

zgadzam się z przedmówcą. to jest taki specyficzny typ filmu ze nie wszystkim się spodoba. to można zrozumieć. ale twojego tematu który założyles zrozumieć nie potrafię, to się nazywa brak kultury i odpowiedniego języka w gębie. jeśli nie potrafisz się normalnie wypowiadać to w ogóle nie pisz.