Nie oglądałam tego filmu ale zamierzam. W zwaistunach widziałam scenę gdzie ktoś pokazuje Edwardowi ręce - czy to cos znaczy. I gdyby ktoś mógł mi napisać streszczenie bardziej szczegółowe. No i jakie takie ogólne pytanie: jakie momenty najbardziej wam się podobały i jakie waszym zdaniem były najbardziej wzruszajce ;]
Jeśli chodzi o te ręce, to była to scena, w której Wynalazca pokazywał je gotowe Edwardowi (miał to być prezent). Edward nie był do końca "złożony", dlatego zamiast rąk miał nożyce. Ręce były ostatnią częścią, która miałaby zapewnić mu w miarę 'normalny' wygląd. Wynalazca się cieszył, że Edward będzie wreszcie wyglądać tak jak sobie wymarzył. Co się stało później nie będę zdradzać, żeby nie popsuć efektu.
A co do streszczenia - to najlepiej będzie jak obejrzysz ten film "na gorąco", wtedy będziesz miała najlepszą zabawę. Mogę napisać, że na początku filmu zostanie odnaleziony w starym zamczysku przez pewną kobietę, która sprowadzi go do miasteczka. Potem zakocha się w jej córce. Na początku stanie się on atrakcją dla wszystkich sąsiadów a potem...zobaczysz :)
Najlepsze i najbardziej wzruszjące momenty to te gdy Edward prowadzi dialogi z dziewczyną, w której się zakochał (Kim). Potem też gdy Kim (Winona Ryder)widzi poraz perwszy śnieg i okazuje się, że jest on wynikiem rzeźbienia w lodzie (to jest chyba najlepsza scena w filmie i moja ulubiona).