PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40252}

Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 514 tys. ocen
7,8 10 1 513590
6,2 66 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Podobno jest kilka zakończeń filmu. Ja osobiście widziałam końcówkę taką, że Evan zabija siebie w łonie matki i nigdy się nie pojawia na świecie. A wy widzieliście jakie?

ocenił(a) film na 10
madzia_18

Even w dziecinstwie na przyjeciu podczas poznania Kayle tak ją przestraszył, ze w przyszłosci nie znaja sie poprostu.I niby jest wszyztko ok u wszyztkich, ale na sam koniec mijaja sie na ulicy jako dorosli,wiec... :).Ta wersja jest ciekawsza według mnie i bardziej mi sie podoba.

madzia_18

ciekawe :) Na DVD jest, ze Evan mija sie z Kayle - ale postanawia sie nie zatrzymywac i 2 alternatywne: mijaja sie i ona zawraca za nia, oraz ze zawraca za nia i zaczynaja rozmowe...

madzia_18

ciekawe :) Na DVD jest, ze Evan mija sie z Kayle - ale postanawia sie nie zatrzymywac i 2 alternatywne: mijaja sie i ona zawraca za nia, oraz ze zawraca za nia i zaczynaja rozmowe...

Navaho

hmm no to zakończenie jest lepsze niż to co widziałam ;]
widział ktoś może jeszcze inne?

ocenił(a) film na 10
madzia_18

Magda, a gdzie widziales to zakonczenie? Ja znam tylko jedno ( to jak się mijają na ulicy)

justynka_nt

miałam efekt motyla od kolegi na 2 cd, on go ściągnął z neta i tak było takie zakończenie:)

użytkownik usunięty
madzia_18

ja widziałam, ze sie mijają tez , a nawiasem zaje... film :)

ocenił(a) film na 8
madzia_18

Ja widziałem te dwa zakończenia !! To zakończenie z łonem matki widziałem na originalnym DVD kupionym w Stanach !! A to że się mijają na ulicy to jest bardziej popularne !! Innych zakończeń chyba nie ma !!

ocenił(a) film na 9
madzia_18

Ja oglądałem każde, ale najbardziej podobało mi sie to ze mijają się, ale nie zaczynają rozmowy ze sobą. Najbardziej mnie ono zdziwiło i wywołało dziwne uczucie, chyba to jest najlepsze. ;]

ocenił(a) film na 8
madzia_18

wczoraj dopiero obejrzalem ten film i bylo to zakonczenie co sie mijaja na ulicy, a z tego co mowicie najbardziej innowacyjne i najciekawsze jest chyba to z lonem matki

madzia_18

Lubie taki filmy..
a co do zakonczenia, mysle ze lepsze jest to, ze on sie zabije jeszcze za nim sie urodzil, czyliw blonie matki...
niestet ja widzialam zakonczenie, gdzie sie mijaja na ulicy...
torche glupie... lepiej by bylo jak juz ktos pisal... jakby sie film zakonczyl jak on z lennym pali te wszystkie swoje dzienniki, pamiatki itp.
bo... jak oni sie mijali na tej ulicy i juz jemu cos sie kojarzyli poczul cos dziwnego... to jakby podszedl do niej i zaczal rozmawiac.. to moze znowu by ta choroba zaczela dzialac.. jakiej wspomnienia.. zdjecia by mu pokzala czy cos.. ;)

ocenił(a) film na 10
ryoko89

Ja bym chciała zobaczyć tą wersję jak zaczynają rozmowę :) widziałam tylko jak mijają się bez słowa.

ocenił(a) film na 10
Martha

Zakończenie z łonem matki jest niedożeczne. (osobiście widziałem to jak mijaja sie bez słowa) Pytacie dlaczego niedożeczne, ponieważ jak płód moze sie zabic. Skoro właściwie sie nie porusza. CO owinie sobie pępowine wokół szyji bez kordynacji ruchowej czy jak. Bo przecierz nie moze pojawiec sie 2 evan-ów w jednym czasie ]:-)

ninecom

tutaj nie zakończenia ale tez pare nowych wątków:
http://www.kmf.org.pl/dir_cut/butterfly_effect.html [www.kmf.org.pl/dir_cut/...]

ocenił(a) film na 10
Edward_Nozycoreki

ten film jest fenomenalny, szkoda że mam tylko wersje kinową :( bo reżyserska jest jeszcze lepsza