PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=139949}

Ekipa Ameryka: Policjanci z jajami

Team America: World Police
2004
6,8 8,6 tys. ocen
6,8 10 1 8565
7,2 12 krytyków
Ekipa Ameryka: Policjanci z jajami
powrót do forum filmu Ekipa Ameryka: Policjanci z jajami

Nie wiem co sądzić o tym filmie - nie potrafioę go ocenić w punktach. Mogę tylko napisać, że film jest świetną parodią (czego, to chyba wsyzscy pglądający z odrobiną inteligencji wiedzą), ale bardzo chwilami ciężkostrawny. Mnie osobiście śmieszy, nie dlatego że lubię najgłupszy humor rodem z amerykańskich komedii o różnych tam sobie rodzinkach i grubych facetach: film wydaje mi się parodią...tego właśnie humoru! jest tak "Głupi" że aż inteligentny...nie potrafię tak tego opisać ale chodzi mi o to że tu humor jest osiągnięty zupełnie inacze niż w wyżej omawianych komediach...śmieszą ruchy lalek na sznurkach, te wielkie niebieskie oczy, taka scenanp. jak ta, kiedy koleś pyta tego aktora (nie pamietam jak się nazywał) czy zapamiętał umowny znak a ten zaczyna mahcać rękami ja z moim bratem kwiczałam ze śmiechu...jest tu trochę przegięć, ale ogólnie chwaliłabym reżysera za...odwagę. na pewno, jeśli film wyśiwetlony zostanie w Polsce, spotka się ze straszną krytyką, choć z pewnością część widzó go doceni. nie śledziłam amreykańskiej prasy, ale myślę, że i tam po premierze pojawiło się wiele niezadowolonyc, zniesmaczonych min...poporostu jednym ten film się spodoba bo przyjmą go jako parodię, dla innych będzie najgorszym świństwem i idiotyzmem. Koniec.

Neoporteria

Całkowicie się z tobą zgadzam!! Ten film to dla mnie małe dzieło sztuki :D Wyłam na nim wniebogłosy z całym towarzystwem, ują doskonale to czego najbardziej nienawidze w kiczowatych, tandetnych o wiecznie powtarzających się wątkach i elemantach amerykańskich ( i nie tylko) filmach akcji. Z tekstów: mi najbardziej podobała sie klasyfikacja ludzi... a jak jeszcze dzisaj naśladuje Matta Damona to siostra zwija sie ze smiechu. Nie no.. długo zabierałam sie do obejżenia tego filmu, ale warto sie... pośmiać. Ten kto bierze ten film na poważnie... no cóż, po prostu nie da się mu tego wyjaśnić. Pozdraiwia
m :)

Neoporteria

Całkowicie się z tobą zgadzam!! Ten film to dla mnie małe dzieło sztuki :D Wyłam na nim wniebogłosy z całym towarzystwem, ują doskonale to czego najbardziej nienawidze w kiczowatych, tandetnych o wiecznie powtarzających się wątkach i elemantach amerykańskich ( i nie tylko) filmach akcji. Z tekstów: mi najbardziej podobała sie klasyfikacja ludzi... a jak jeszcze dzisaj naśladuje Matta Damona to siostra zwija sie ze smiechu. Nie no.. długo zabierałam sie do obejżenia tego filmu, ale warto sie... pośmiać. Ten kto bierze ten film na poważnie... no cóż, po prostu nie da się mu tego wyjaśnić. Pozdraiwia
m :)