6,4 3,0 tys. ocen
6,4 10 1 2952
6,5 2 krytyków
Enter Nowhere
powrót do forum filmu Enter Nowhere

Gostek boi się na końcu że zniknie jak jego matka nie przeżyje. Przecież to nie miało znaczenia jeśli zmienili bieg historii i ona "wyporządniała" to nie zajdzie w ciąże.

ocenił(a) film na 7
andrew_co

Przecież widać na końcu, że nie jest w ciaży, Gostek urodzil sie w grudniu 1985. W koncowce, kiedy Jodi wraca ze sklepu z zakupami, na gazecie widnieje rok 1985, można tylko gdybać, bo mógł to być styczeń 1985 więc mogła jednak zajśc :P

MissSlacker

Tyle to ja wiem... Chodzi mi o to, że zmieniła swoje życie a sama sobie dziecka nie zrobiła, jeśli zmieniła swoje życie nie ma żadnej pewności, że spotka tego samego człowieka z którym ma (miała) dziecko...

ocenił(a) film na 7
andrew_co

a gdzie tam na końcu widziałeś że ona jest w ciązy ??

Maverick0069

A ja coś pisałem o ciąży?Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. I piszę zupełnie o czymś innym.

andrew_co

Ale on o tym wiedział. Samantha powiedziała mu, że być może nigdy nie pozna Adama, jak będzie miała rodziców, a Tom jej mówi, że zdaje sobie z tego sprawę. Byli w swego rodzaju czyśćcu, więc jedyne co Tom mógł zrobić, to chociaż uratować Haznsa (w czasie kiedy to się dzieje, czyli lata 40, Samantha jest już na świecie albo w brzuchu matki, w końcu on zginął tego dnia) i Samanthę. A to czy Jody i Tom się narodzą, to już otwarta kwestia (w przypadku Jody wyjaśniona na końcu). Tom, o ile się nie urodzi, to i tak nie będzie o tym wiedział, bo nigdy go nie było.

Binula

Mała poprawka mojej wcześniejszej wypowiedzi - Tom się nie urodzi w alternatywnym zakończeniu, poświęcił swoje istnienie na rzecz swoim przodków.

ocenił(a) film na 6
andrew_co

To nie ma też sensu z tego powodu, że są lata 40, czyli jego matki nawet nie było wtedy na świecie i w dodatku byli w alternatywnej rzeczywistości (nie wiem jak to nazwać).
Hans nawet mógł zabić całą trójkę, a oni by nie zniknęli bo historia by się inaczej potoczyła.