czy ktos moze mi polecic podobne filmy? takie, ktore nas zaskakuja. Od razu nie wiadomo o co
chodzi, dopiero pod koniec. Podoba mi sie motyw pozornie nie zwiaznych ze soba ludzi.
"Inni" z Nicole Kidman, Memento, Siedem dusz, Cypher, Heartless, Otwórz oczy, Moon, Podejrzani, The perfect host, Apartament, La cara oculta, Pogorzelisko - miłego oglądania :)
Co wszyscy macie z tym "Siedem Dusz" ? Nie znam osoby,która by tego nie polecała a jak już w końcu zabrałem się do obejrzenia tego filmu byłem bardzo zawiedziony. Jest totalnie przereklamowany - nie ma w nim nic zaskakującego za to jest rzewny i mdły.
Enter Nowhere jest filmem z grupy tych,które uwielbiam. Odpowiadając na główne pytanie w podobnych-zaskakujących klimatach polecam Początek,Wyspę Tajemnic,Trans,Miasta Miłości (beznadziejnie przetłumaczone "Third Person"),Martyrs (to dla ludzi o mocnych nerwach),Nikt Nie Przeżył,Anna,Pęknięcia.
Bo czasem lubimy się wzruszyć, takie filmy przywracają wiarę w człowieka po tym jak się ją na chwilę straci oglądając np. Martyrs ;)