Może ktoś wie skąd filmweb bierze te % do gustu? Mi do tego ,,dzieła" pokazał 79!!!!!
Może za mało masz ocenionych. Mi często proponują takie gnioty, że masakra, coś typu Rekinado albo Atak krwiożerczych pomidorów, chociaż zupełnie nie są w moim guście.
Mi najczęściej proponują bardzo dobre filmy, które już oglądałam ale nie oceniłam ich. Wydaje mi się, że proponują Ci podobne do tych, które najwyżej oceniłeś. W najwyżej ocenianych masz horrory więc teoria się sprawdza. Bo ja mam zawsze rację.... no chyba, że się mylę.... wtedy to nie mam ;)
No ja oglądam głównie horrory i większość filmów jakie oceniłem to horrory dlatego mi ten gustomierz proponuje w większości filmy z tego gatunku, ale najczęściej proponuje mi jakieś straszne dziadostwa zupełnie odbiegające poziomem od tych, które najwyżej oceniłem.
Ja też oglądam głównie horrory ale nie oszukujmy się mało który zasługuje na 10 czy 9 więc u mnie te noty zbieraj inne filmy a najwyraźniej widać, że filmewb podpowiada nam gatunki, którym dajemy dychacze.
Muszę zerknąć do Ciebie może jakiegoś horrora wypatrzę :)
U mnie sporo horrorów zasługuje na 9 i 10, ale to ze względu, że łatwo mnie wystraszyć i nie jestem zbyt wymagającym widzem jeżeli chodzi o ten gatunek. A właściwie ja oglądam tylko podgatunek horroru tzw. ghost story czyli duchy,demony,diabeł,opętania i egzorcyzmy, wszystkie inne horrory omijajm szerokim łukiem.
Mnie też łatwo wystraszyć! Jeszcze rok temu wszystkie horrory oglądałam z poduszką w ręku żeby w razie W zakryć się. Dopiero ostatnio mniej się boję. Nie jestem wybredna jeśli chodzi o horrory bo wiele ich nie ma więc z braku laku oglądam jak leci ale jakąś skalę punktową muszę zachować.
To sobie podyskutowaliśmy na forum o 'Entity', którego jeszcze nie obejrzałam :)