PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556399}
5,4 27 tys. ocen
5,4 10 1 27403
6,1 37 krytyków
Essential Killing
powrót do forum filmu Essential Killing

Pytanie

ocenił(a) film na 1

Dlaczego kobieta ktorej mleko pił straciła przytomność? jak wytłumaczyć tak głupią scenę?

ocenił(a) film na 5
Raul_950

myślę, że jak by tobie tak ktoś mleko wypił to też byś padł

ocenił(a) film na 6
voitaco

Dobre!!!

ocenił(a) film na 5
AbuKamil

dzięki ! :P a tak na marginesie to mi snobizmem jedynie z tego filmu zalatuje.

ocenił(a) film na 5
voitaco

haha to też, no i była pijana, dlatego początkowo spadła z roweru.
Zastanawiałem się skąd u niego taka rana na brzuchu co wygląda jak po postrzale. Od drzewa co go przygniotło?

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 7
dariusgromnicki

Od piły spalinowej, która zjechała z pobocza i przypadkiem zabiła też drwala, z którym sie kotłował.

ocenił(a) film na 5
marlett_1

Może tak. BTW on na siłę wbił głowę tego drwala na piłę.

ocenił(a) film na 4
voitaco

Ale sie uśmiałem :).
Mistrz Ciętej Riposty.

ocenił(a) film na 5
Klakierus

miło mi :]

użytkownik usunięty
Klakierus

Co w niej ciętego? I mistrzowskiego?

ocenił(a) film na 8
voitaco

ahahhaha 10/10!

ocenił(a) film na 2
voitaco

:D:D

ocenił(a) film na 2
voitaco

Ha ha!!! :D

Czasami warto przeglądać stare komentarze :).

ocenił(a) film na 5
JFR

treść

tez lubie...

Raul_950

Mi się wydawało, że zemdlała ze strachu.

ocenił(a) film na 5
Raul_950

Chyba ze strachu ale jak dla mnie to ta scena była obrzydliwa i lepiej by było jak by ona w ogóle się w filmie nie pojawiła.

ocenił(a) film na 2
Raul_950

Ona zamiast krwii miała mleko. A on był znowu białym wampirem pijącym mleko - jak wskazywał na to z resztą strój.

ocenił(a) film na 1
Raul_950

dostała kilku orgazmów na raz i straciła przytomkę ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
Raul_950

Po tej scenie nie wytrzymałem i wyłączyłem, przez cały film absurd goni absurd, ale scena z piciem mleka z kobiecej piersi to brak słów na taką głupotę

użytkownik usunięty
omario

głodny był qrwa.... ludzie nie potraficie zrozumieć filmu "podanego na tacy"? ja pierd... !!!!!!!!!!!
dobrze, że Twoja matka nie wyłączyła się, jak Cię karmiła piersią... bo z tej jak to nazywasz głupoty, nie było by Twoich wpisów...
nie zachwalam filmu, bo dupy nie urywa, ale czepianie się oczywistych scen... no dramat !

ocenił(a) film na 2

Nie mało filmów z rozbitkami, bezdomnymi, błąkającymi się po dżunglach/pustyniach itp itd i w każdym z nich piją mleko z cycka napotkanej kobiety - to takie normalne. Wystarczy popatrzeć na ciebie, przecież ty tez jeszcze pijesz mleko z piersi co widać szczególnie po zachowaniu, a i też słownictwie, zdolności korzystania z interpunkcji. Mógł ją również zjeść całą. To wszystko mieści się w normie bo był przecież głodny. Wstaw więcej wykrzykników to wszyscy przyznają ci rację - a teraz napij się mleczka z cycka. Bohater tego filmu to jeden z większych kretynów kina

użytkownik usunięty
KaeM_4

Rozumiem, że interpunkcja jest dla Ciebie czarną magią... trudno, nie moja wina
w sumie typowe tutaj na portalu, jak się nie ma argumentów, to rozmówcę nazywa się dzieciakiem,
wulgaryzmy? to słownikowy język polski, więc nie rozumiem oburzenia...
wybacz, ale na moje 37 lat, nie wypada mi dobierać się do cycka matki...
coś jeszcze?

ocenił(a) film na 2

Czarna magia to gramatyka w twoim wykonaniu i argument "głodny był qrwa".

użytkownik usunięty
KaeM_4

Ciebie, Twoim... z dużej litery, poligloto bez kultury.

ocenił(a) film na 2

Celowo pisałem z małej litery ;] Kulturę mam - osobistą ;]

użytkownik usunięty
KaeM_4

właśnie widzę... przekonałeś mnie, "dyskusja" z Tobą jest jałowa, więc uważam ją za zamkniętą.

ocenił(a) film na 2

Najwyraźniej nie pojawiłeś się tutaj podyskutować tylko po to aby przez zasłonę internetu odważnie, chamsko i w arogancki sposób przekonać co niektórych, że picie z piersi jest normalne, a my mamy się z tobą zgodzić. Każdy wiec o co chodziło scenarzyście wstawiając do historii ten wątek no ale bez przesady - picie mleka z piersi przez dorosłego człowieka - ileż tego mleka było?! Uratowało mu to życie?! Głupota na maksa wstawiona do historii na siłę aby wywoływać kontrowersje lub scenarzysta był po prostu jakimś świrem. Dobrze tylko, że nie jadł gówna jak niektóre owady - no bo był przecież głodny. Ta scena dyskredytuje ten film jako poważny obraz, który nie miał i tak szansy nim być.

Włączasz się w środku dyskusji stosując niejakie lub nijakie czysto polskie qrwy, pierd(y)?, wjeżdżając na czyjeś matki, a na końcu płaczesz, że dyskusyjna jest jałowa. Chcesz szacunku to szanuj innych, za stary jesteś aby zachowywać się jak dzieciak neo odważny w necie a w życiu....

użytkownik usunięty
KaeM_4

jak wyżej...

ocenił(a) film na 2

Powodzenia w życiu Krakusie ;-)

KaeM_4

A mi sie również wydaje że picie tego mleka to nie było nic głupiego, jak byś był taki głodny jak on to byś i gówno zjadł, a piszesz że nie uratowało mu to życia, może i nie a czy jak zjadł kore z drzewa to mu uratowało? na pewno lepiej sie najadł niż tymi mrówkami, jak ktoś nic nie ma to nawet obierkami po ziemniakach sie naje. Piszesz tak bo nigdy nie zaznałeś prawdziwego głodu. Od kiedy to terroryści są normalni i działają wg zasad i tak sie dziwie że nikogo nie zjadł. Ile to było przypadków że sie uratowali pijąc własny mocz.. Ale ogólnie to film dno. Początek był niezły, dopiero na potem sie kapłem że nudny po polski.

ocenił(a) film na 5
KaeM_4

i tu się pozwolę zgodzić- miał broń to sobie mógł ustrzelić jakiegoś zwierza, wszak w lesie go nie brakuje. zresztą jelenie i sarny same mu się na tacy podały jak spał w tym sianie - tego nie zrobił. no ale napadać na Bogu ducha winą kobietę i wypijać jej resztki mleka z piersi to już mógł?! cud ,że dzieciaka żywcem nie skonsumował. bzdety do potęgi entej w tym filmie były i kropka.

ocenił(a) film na 5

Jak już coś to z wielkiej litery, a nie z dużej. Po za tym to jakiś głupi wymysł pisanie Ciebie Tobie. Przyzwoitym jest nie robienie błędów kiedy zwraca się komuś uwagę.

użytkownik usunięty
Niskobudzetowy

Duża, wielka... jeden ch... wiadomo o co chodzi, o kulturę pisania z drugą osobą...
a Ty zanim zabłyśniesz ponownie... POZA TYM i NIEROBIENIE... Boże, litości!
staram się być miły... jest ciężko.

ocenił(a) film na 2

Może nie potrafisz.

użytkownik usunięty
KaeM_4

ciekawe dlaczego...

omario

JA dopatrzylam do konca ale koncowka tez byla genialna ;p ja sie pytam za co tyle tych nagrod ??????

ocenił(a) film na 5
Raul_950

Jak dla mnie jest to scena pokazująca człowieka w skrajnie ekstremalnej sytuacji, który za wszelką cenę będzie chciał przetrwać. Nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć, czy nie posunąłby się do takiego kroku, lub bardziej drastycznego. Fakt, wykonanie sceny jest trochę dziwne, ale czytelne pod względem przekazu jaki ma nieść.

aleksander_9

Też tak to odebrałem potocznie mowi sie że człowiek może zrobic wszystko aby przezyc i rzeczywiscie sa ludzie ktorzy moga zrobic wszystko i ta sytuacja jest tego przykładem.

Z drugiej strony jak wytlumaczyc ludzi oddajacych zycie za kogos innego ? Przetrwanie gatunku i dobro grupy w teori darwina do mnie nie przemawia.

Wiec nie mozna wrzucac wszystkich do jedngo wora sa ludzie ktorzy zrobia dosłownie wszystko aby przezyc i sa ludzie ktorzy by wszystkiego nie zrobili, maja poczucie wyzszych wartosci ktore sa silniejsze niz przetrwanie za wszelka cene.

Raul_950

To działa tak gdy człowiek nie umie znieść odczuwanego strachu i lęku to organizm w drodze ucieczki mdleje.

ocenił(a) film na 8
Raul_950

1. A może nie zemdlała, może ją zastrzelił wcisnął pistolet po brzuch i nie bylo słychać strzału. I dlatego wyciągnął rower na środek drogi żeby ktoś się zatrzymał i uratował dziecko.

2. Tak nie ma co się dziwić że wygłodniały facet rzuca się na pierś z mlekiem. Ta scena jest dla mnie glupia tylko z powodu tego ze nie zabrał siatki z zakupami z roweru ani tam nie zajrzał skoro był taki głodny żeby rzucić się na pierś. A w ogóle to rower też mógłby zabrać.

3. Podsumowując: to jest jeden z wielu bardzo prostych filmów (kilku aktorów, kilka lokalizacji) na którym mimo wszystko człowiek się nie nudzi. Może dlatego że poprzez milczenie głównego bohatera widz miał czas się zastanowić czy sam by się dopuścił takich rzeczy żeby przeżyć...

ocenił(a) film na 5
tomcio_tomcio

mnie również zdziwiło to,że nie wziął tej siatki a nawet do niej nie zajrzał.na początku można było przypuszczać ,że się czaił właśnie na tę siatkę a tu taki klops :)

ocenił(a) film na 6
bishop_filmaniak

Kurde, a może w Talibstanie nie używa się pasiastych toreb i nie wiedział, co może w niej znaleźć?

ocenił(a) film na 3
Raul_950

Przecież to jest bardzo pouczający film. Kobiety w Polsce w środku zimy, jeżdżą na rowerze przez zaspy z niemowlęciem pod pachą :)
Wszystko jest pokryte grubą warstwą śniegu, co wskazuje na temperatury raczej mocno poniżej zera, ale co tam, przecież grzmoty są normalnym zjawiskiem pogodowym o tej porze roku.
Nikogo nie dziwi zarośnięty muzułmanin w stroju bałwanka biegający po mazurskich lasach. Głuchoniema Polka/ cudzoziemka ożeniona z Polakiem (?) zostaje sama w domu, Mohammed pada u jej drzwi, ona go jak gdyby nigdy nic wciąga do środka. Zza ubrania wypada mu broń, ale ona jej nie rusza, bo przecież facet o wyglądzie terrorysty nie będzie próbował jej zabić, więc nie ma żadnej potrzeby schować pistoletu. Opatruje mu ranę, poważną ranę, świeżą białą ściereczką do naczyń i wodą z garnka, a kiedy przychodzą faceci, którzy go szukają i mimo, że by go aresztowali, to opatrzyliby mu tą ranę jak należy- był im potrzebny żywy a nie martwy, nie wydaje go. Nie, ona robi mu na otwartą ranę brzucha opatrunek z użyciem gazy i wody utlenionej, karmi go, a potem miłosiernie skazuje na śmierć na białym koniu poplamionym krwią.
To nie są wszystkie niedorzeczności tego filmu.

ocenił(a) film na 5
Alee

chyba ze stresu i strachu,że ją chłop napadł. albo z obrzydzenia.albo -trudno właściwie powiedzieć czemu.

ocenił(a) film na 6
Alee

Akurat kwestia z kobietą opiekującą się naszym Talibem nie wydaje mi się naciągnięta. Z resztą - chyba nie dokładnie obejrzałeś film, ona zabiera mu pistolet i chowa do kredensu.
Taaa... Cudzoziemka ożeniona z Polakiem... Hehe, z pewnością tak ją urzekł pijany drwal swoim urokiem osobistym, że porzuciła swój kraj ojczysty, by zamieszkać w kurnej chacie opalanej drewnem!
Ścierki używa tylko do przemycia rany, opatrunek robi już bandażem.
Kobieta jest głuchoniema, więc nie wie, że Talib jest Talibem. Dla niej to normalny człowiek, pogadać się z nim nie da. Tak samo, jak nie da się pogadać z ludźmi, którzy szukają Taliba - ponieważ jest głuchoniema, a nocni goście nie władają migowym, więc ona nie wie, że go szukają. Pewnie się domyśla, ale cholera wie, co mu chcą zrobić, może jeszcze większe kuku, niż dziura w brzuchu?
Ona robi dla niego wszystko, co zrobić może. Opatruje, karmi, ubiera, daje konia i życzy szczęścia. I chyba chce wierzyć, że mu się uda. Jak bardziej mogłaby mu pomóc?
Aha, no i wbrew temu, co piszesz, nikt się nie dziwi Talibowi latającemu po lesie, bo nikt go nie widzi. A jak widzi, to albo nadziewa się niechcący na piłę, albo mdleje na poboczu drogi, albo uważa go za jakiegoś przebierańca. O i tyle.

ocenił(a) film na 3
ocenił(a) film na 6
Alee

ObejrzałAś też niedokładnie.

ocenił(a) film na 6
Raul_950

tak a propos ;)

http://natemat.pl/94555,kandydat-na-kolege-muzulmanskiej-kobiety-musi-napic-sie- mleka-z-jej-piersi-6-najglupszych-islamskich-przykazan

ocenił(a) film na 2
Kasyana

Teraz rozumiem, że on z nią flirtował :P