Gdy Ava wychodzila z domu nastapil brak pradu wiec drzwi powinny byc otwarte, natomiast Caleb nie mogl sie wydostac. Dlaczego, skoro zmienil wczoraj kombinacje zamkow?
Nie zgodzę się, Caleb miał swoją kartę, przeprogramować dało się jedynie przy użyciu karty szefa, którą posiadała Ava miała nieograniczony dostęp do pomieszczeń. Wyszła przy użyciu karty Szefa - Caleb utkną.
ja rowniez sie nie zgodze, bo gdy Caleb rozmawial z Nathanem w pomieszczeniu z komputerami nastapila awaria pradu, co spowodowalo otwarcie wszystkich drzwi wiec Ava bez potrzeby uzycia karty Nathana wyszla ze swojego pokoju. A wiec karta Nathana nie byla potrzebna do otwarcia drzwi gdy nastapi awaria pradu. Drzwi automatycznie byly otwarte. Karta potrzebna byla tylko Calebowi przy przeprogramowaniu systemu. Moje pytanie brzmi - dlaczego Caleb nie mogl sie wydostac? Nastapila awaria pradu wiec wszystkie drzwi powinny byc otwarte ?!
ta awaria trwała tylko chwile. ava wyszła i interkom nagle mowi, że "przywrócono zasilanie" wtedy drzwi działały znow na karty.
jw.
Awaria umożliwiła Ava'ie wydostanie się, kiedy zabiją Nathana ma jego kartę, od tej pory korzysta tylko z karty, w momencie kiedy opuszcza Caleba nie ma awarii, otwarcie wyjścia nastąpi jedynie po skorzystaniu z karty Nathana którą zabrała Ava.
Kiedy Caleb chce znowu przeprogramować system korzysta z własnej karty, co powoduje zablokowanie komputerów.
moze i racja, ale moznabyloby sie poklocic, kwestia interpretacji. byloby lepiej gdyby zasilenie calkowicie padlo, pozbawione swiatla i czerwonego i zwyklego. a jak myslicie bedzie druga czesc ??
Fakt to nie jest satysfakcjonująca odpowiedź , bo pali się czerwone światło sugeruje awarię, ale nie ma na to jednoznacznych dowodów, chociażby dlatego że czerwone światło się pali, a Ava jest dawno poza budynkiem, a wywołać awarię mogła tylko i wyłącznie w środku.
Ale nie oznacza to że Caleb na pewno zginie bo:
A) podejrzewam że Kyoko nadal żyje, dostała tylko w żuchwę, reszta ciała i pewnie sam mózg nie jest uszkodzony, i rozumiała że Caleb chce jej pomóc i zna tajemnicę.
B) Kyoko umarła, a one ładują się przez podłogę, leży całym ciałem może dojść do spięcia ?
C) Ava, poinstruowała Kyoko aby ta wypuściła Caleba, zaraz po tym jak oddali się z posiadłości, aby jej nie szukał
D) Komputery się wyłączają kiedy wykryją inną kartę niż Nathana, po wyjęciu wszytsko jest ok spowrotem alen ie ma dostępu. Caleb to zdolny informatyk może to rozwiąże.
E) Nie wiadomo co kryje ten pokój, zapasową kartę Nathana ? Wyjście ewakuacyjne ? Szyb ? A może innego humanoida ?
Myślę, że w filmie padają dużo ważniejsze pytania i to nad nimi należy się głowić, a nie tracić czas na takie szczegóły.