7,3 206 tys. ocen
7,3 10 1 206146
7,7 75 krytyków
Ex Machina
powrót do forum filmu Ex Machina

Jeśli ta mała Vikander w ciągu najbliższych 6-8 lat nie dostanie Oskara - to kiszka, bo aktorka z niej doskonała. A film???? Nie wiem czym szanowne grono się tak zachwyca. To kolejna opowieść o robocie, tym razem zamkniętym w kształt ślicznej dziewczyny, którego sztuczny umysł przerasta jego twórcę. Takie tematy dryfują w opowieściach S_F od dziesięcioleci. Śmieszny ten geniusz-projektant, fajna parodia tych różnych enfant terribles z Krzemowej Doliny. Zastanawiałam się, czy mam rację, że on nie jest w stanie żyć z jakąkolwiek normalną dziewuchą i potwierdziło się, że Azjateczka to po prostu wersje de-lux lali z sex-shopu. A ci faceci tacy głuuuupi, że hej! Naprawdę starczy im kawał fajnej dooopy żeby ogłupieli. Rudy od razu zakochał się na zabój, wiedząc, że to jest tylko robot! Inteligentny, piękny, prawie bezawaryjny - ale robot!!! I ten półmózg ślini się do tych podzespołów jak do Królewny Śnieżki, rycerzyk durnowaty. Dobrze mu tak, sztuczna laska go wykiwała. Ten film jest dzieckiem swoich czasów, jest sprawnie zrobiony i intrygujący, ale w porównaniu np z Solaris - nie ta liga i długo, długo nie.

futsi

popieram w pelni 5

futsi

znam mozgow programistow i to inni ludzie