Fałszerze

Die Fälscher
2007
7,4 15 tys. ocen
7,4 10 1 15385
6,5 8 krytyków
Fałszerze
powrót do forum filmu Fałszerze

Swietny film

ocenił(a) film na 9

ale do Katynia duzo mu brakuje.............................

ocenił(a) film na 8
pinang

Że co proszę? Film jest wspaniały, a porównywanie go do Katynia jest...hmm...zbrodnią. Katyń to niewypał; ciekawi mnie,czy zyskałby renomę, gdyby poruszał inną tematykę i nie był filmem Wajdy.

ocenił(a) film na 7
Benia

zabijcie mnie, ale ostatnie filmy wajdy (15 lat wstecz?) to gnioty.
czekam na lincz i dodam jeszcze, że katyń to wielki niewypał, poniżej jakichkolwiek oczekiwań, oceniany 'ochachech' tylko z powodu poruszanej tematyki.
a fałszerze- klasa.

ocenił(a) film na 9
pinang

Pomyliles sie, zdecydowanie chciales powiedziec ze Katyniowi do Fałszerzy bardzo wiele brakuje. W Katyniu widac ze Wajda boi sie tego jak zareaguje rosja ktora jak wiadomo nie chce sie przyznac do zbrodni przeciwko ludzkosci.

ocenił(a) film na 9
grom_hc

właśnie szkoda, że Wajda nie pokazał wszystkich rzeczy.... nawet gdyby był to film drastyczny to w całości oddawałby historię.... a w Fałszerzach pokazali prawdę i film zdobył Oscara..... ogólnie film mi się podobał....

ocenił(a) film na 7
skra93

uważam że film był świetny .pokazywał zupełnie inny obraz obozów koncentracyjnych ,co się tam działo . do tego super zdjęcia i aktorzy. postarali się.
a Katyń??? sprawa gustu ...mi osobiście film się nie podobał

aleksandra2332

Film świetny (9/10),zasłużył na Oscara. Większość zdjęć (a może i całość?) kręcone z ręki - uwielbiam to (kadry też były b.dobre).
A co do Katynia.... Mi się podobał (8/10), jednak Fałszerze to film lepszy, mimo że podchodziłem do niego sceptycznie.

skra93

Nie wziąłeś pod uwagę faktu, że Rosja jest nadal państwem komunistycznym i pokazywanie takiego filmu mogłoby się wiązać z poważniejszymi konsekwencjami dla Polski. Rosja w przeciwieństwie do Niemiec wypiera się nadal większości zbrodni itd.
A "Fałszerze" zdecydowanie na duży plus. Dobra gra aktorska i rzeczywiście poruszający i dający do myślenia.