Fałszerze

Die Fälscher
2007
7,4 15 tys. ocen
7,4 10 1 15385
6,5 8 krytyków
Fałszerze
powrót do forum filmu Fałszerze

Film owszem dobry ,nieważne czy lepszy od Katynia i innych ówczesnych ale POPRAWNY z obowiązującą linią a to Akademii w zupełności styka.

ocenił(a) film na 5

bo o żydzie nie można powiedzieć źle. ślizgaja sie na holocauscie juz spory kawalek czasu nie?

ocenił(a) film na 9

Niestety filmów o Polakach jakoś mało i bez Oskarów - ale kto chciały rozbić filmy o złodziejach, o prymitywnym ciemnogrodzie na końcu świata, który zionie zawiścią, obłudą i nienawiścią do innych!

koovall

wiadomo, lepiej zrobić film o koszernych "pokrzywdzonych" pajacach. komercja ponad wszystko.

koovall

nisko się cenisz

koovall

Zauważanie w filmach co żydowskie, a co nie żydowskie jest esencją antysemityzmu, który zawsze budził we mnie obrzydzenie.

ocenił(a) film na 8

Przed ogladnięciem bałem się ze tak wlasnie bedzie, jednak sie pozytywnie rozczarowałem. Wcale nie jest jakiś pro-zydowski. Dylemat pokazany w filmie jest uniwersalny. Jestem pozytywnie zaskoczony.

ocenił(a) film na 7
rickfreak

No ale chyba zgodzisz się że oscar jest "deczko" na wyrost?

ocenił(a) film na 8
doman18

Szczerze nawet nie wiedziałem że dostal Oscara. Nie interesuje sie tymi nagrodami i nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem - gdybysmy mieli wymieniać wszystkie filmy które dostały Oscara na wyrost.... ;) pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

osz Ty bucu . Może Ty jakis zrobisz . Zyczyłbym Ci wtedy oscara

użytkownik usunięty
maciekb80

mam zrobić o Tobie ? o Żydach ? - inaczej szans na Oscara nie mam , a tak nawiasem dlaczego bucu ? znasz mnie czy co ? jestem gorszy niż buc więc mi tu nie cukruj.

ocenił(a) film na 7

pisząc bucu , pozwoliłem sobie na eufemizm z szacunku dla tych którzy mogliby to przeczytać gdyz nie śmiałbym ich gorszyc nazywając rzeczy po imieniu

użytkownik usunięty
maciekb80

nazywaj rzeczy po imieniu (Raz Dwa Trzy)

użytkownik usunięty
maciekb80

Ale za to masz poczucie humoru :)

ocenił(a) film na 8

Kolejny błazen z fobią.

użytkownik usunięty
skalp_el

nastepny pejsaty.